3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Diyarbakırlı gençlere Avrupa yolu

Diyarbakır'da Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kurulan Bilim Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, Avrupa ülkelerine gidecek olan gençlere öncülük yapacak.

Derneğin 1 Mart 2007 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile kurulduğunu söyleyen Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Müjde, her yıl 18 ile 30 yaş arası sayısız Diyarbakırlı genci meslek öğrenmeleri için Avrupa ülkelerine göndermeye hazırlandıklarını söyledi. 150 üyelerinin bulunduğunu belirten Başkan Müjde, gençleri sadece Avrupa ülkelerine göndermekle kalmadıklarını ve gençlere kişisel gelişim eğitimi verdiklerini de kaydetti.

Bayram Müjde, Devlet Planlama Teşkilatı'nın kendilerine vermiş olduğu yetki ile Avrupa ülkelerine gönderecekleri 18 ila 30 yaş arası gençlerin 2 ile 12 ay arasında istedikleri projede görev alabileceklerini söyledi. Başkan Müjde, "Kaldıkları süre içerisinde bütün masrafları karşılanmaktadır. Ayrıca yabancı dil kursu almaktalar. Gidebilmeleri için öncelikle bizim kendilerini uygun görmemiz ve gitmek istedikleri yerlerin kendilerini kabul etmesi gerekir. Seçilen kişi Avrupa'ya gitmeden önce Ankara'da ve gittikleri ülkede birer hafta uyum eğitimi alıyor. Biz de gidecek olanları seçerken uyum problemi yaşatacak birini göndermeyeceğiz. Yıl içerisinde 5 ayrı dönemde gönderiyoruz. Gönderme sınırımız yok. İstediğimiz kadar gönderebiliyoruz. Aynı şekilde derneğimiz Avrupa'dan gelen gönüllüleri ev sahibi olarak karşılama yetkisine sahip" dedi.

DAHA ÇOK İNGİLTERE, FRANSA VE İTALYA'YA RAĞBET VAR

Dernek Başkanı Müjde, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen gençlerin de Diyarbakır'daki projelerde görev alacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Katılım her geçen gün artıyor. Bizim katılım gibi bir problemimiz yok. Bizim tek amacımız kaliteli ve iyi olan kişileri seçip Avrupa'ya göndermektir. Sonuçta gidecek olan arkadaşlarımız bizi temsilen ve ilimizi temsilen gidecekleri için ayrıntılı bir değerlendirme süresi olacaktır. Gençlerimiz daha çok bilinen Avrupa ülkeleri İngiltere, Fransa ve İtalya'yı tercih ediyorlar. Program bitince giden arkadaşlarımızın mutlaka geri gelmesi gerekir. Ama gittikleri yerde bir evlilik olursa orada kalabilirler.
Gençler programın sonunda uluslararası bir sertifika alacaklar."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?