3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Mısır tarlasına kenevir baskını

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, mısır tarlasında 5 milyon 502 bin 400 kök kenevir ele geçirildi.

Uyuşturucu tacirlerine yönelik son yılların en büyük operasyonunda piyasa değeri 35 milyon YTL uyuşturucu maddenin engeLlendiği bildirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan operasyonda milyonlarca kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çınar Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı tarafından koordineli yapılan operasyonda Bismil ilçesine bağlı Sazlı köyünde 250 dönüm arazi üzerinde Mısır tarlasında gizli ekilmiş 5 milyon 502 bin 400 kök kenevir bitkisi ile 3 kilogram kuber esrar ele geçirildi. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "35 milyon YTL'lik uyuşturucu madde imal edilmesi engellenmiştir" denildi. Askerler tarafından tarlada toplatılan kök kenevir yakılarak imha edildi. Kök kenevirinin tahmini 10 bin ton esrar yapımında kullanılmak üzere ekildiği ve uyuşturucu maddenin büyük kentlerede pazarlayacağı öğrenildi.

Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonuda olay ile ilgili gözaltına alınan C.G., A.G., E.K. ve İ.K. isimli şahıslar ifadelerinin ardında adli mercilere sevk edildi.

..
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:53:26
Güncelleme :26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?