3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali, Diyarbakır'ı savundu

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ünlü sanatçı Demet Akalın'ın Diyarbakır ile ilgili sözlerine ilişkin olarak Diyarbakır'ı tanımadan kimsenin değerlendirme yapmaması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ergani ilçesinde düzenlenen 'Sezai Karakoç Sempozyumu'na katıldı. Sempozyum çıkışı bir gazetecinin, ''Demet Akalın'ın Bodrum'da verdiği konserde seyircilere, 'Ağabey Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nerden geldiniz anlamadım yani. Moron moron bakıyorsunuz ağabey. İnsan bir tempo, bir alkış bir şey yapar yani. Soğuk soğuk şurada şortla çıktık. Çok ruhsuz başladınız geceye' demesini nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Diyarbakır'la ilgili şunu söyleyebilirim. Diyarbakır bir kültür, bir tarih ve bir sevgi şehridir. Diyarbakırlı bu tarihine, bu kültürüne hassasiyetle bağlıdır. Diyarbakır sıcak kanlı, duygu ve sevgi dolu insanların şehridir. Bu şehir Ziya Gölkalp, Cahit Sıtkı Tarancı, Süleyman Nazif ve Sezai Karakoç yetiştirmiş bir şehirdir. Böylesine büyük bir birikimi olan bir şehirdir. Diyarbakırlılar bu kültürleri ve birikimleriyle her zaman iftihar ederler. Diyarbakır'ımızı herkesin çok doğru tanıması lazım. Tanımadan da değerlendirme yapmaması lazım. Dolayısıyla da Diyarbakır bu bölgenin önemli şehridir. Diyarbakır hepimizindir. Diyarbakır'ı her kesin çok iyi tanıması ve sahip çıkması lazımdır" şeklinde konuştu. 
 

İHA.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 11:20:22
Güncelleme :22 Mayıs 2008 Perşembe 11:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk toprak IP: 88.252.21.xxx Tarih : 22.05.2008 13:25:29

SAYIN VALİM ÖNCELİKLE DİYARBAKIRLI OLARAK SOZNSUZ TEŞEKÜRLER SUNARIM... SANATÇI DEĞİL O SADECE SAHNEDE BİR YERLERİNİ GÖSTEREN BASİT BİR İNSAN TOPLUĞUNDAN FIRLAMIŞ BİR BİREY, BAŞKADA BİR AÇIKALAMSI YOK. CAHİL VE GERİ BİR İNSANDIR İLERDEKİ GÜNLERDE DİYARBAKIRLARDAN DERSİNİ ALACAK BAKALIM O ZAMAN NE DİYECEK DEMET HANIM...