3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bombalamayla ilgili 1 gözaltı daha

Diyarbakır'da askeri araca yönelik bombalı saldırı ile ilgili operasyonlar kapsamında 1 kişi daha yakalanırken saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Erdal Polat ile birlikte gözaltında bulunanların sayısı 8'e çıktı.

Diyarbakır'da 3 Ocak akşamı gerçekleştirilen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Önceki gün, bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Diyarbakır Kulp ilçe nüfusuna kayıtlı Erdal Polat'ın (23) yakalanmasının ardından olayla bağlantısı olduğu belirlenen 6 kişi yakalanmıştı. Gözaltına alınan saldırgan ve olayla bağlantısı olan kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda harekete geçen özel harekat polisleri, dün gece 1 kişiyi daha yakaladı.

BARO 2 AVUKAT GÖREVLENDİRDİ

Terörle Mücadele Şubesi'nde 8 kişinin sorgusu devam ederken, konuşmamayı tercih eden şüpheli sanıklar avukat talebinde bulundu. Diyarbakır Barosu gelen talep doğrultusunda şüphelilerin savunmasını almak için 2 avukat görevlendirdi. Saldırının faili olarak gözaltına alınan Erdal Polat'ın patlamanın meydana geldiği Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde önceki gün yaptırılan tatbikatta bir çok itiraflarda bulunduğu öğrenildi.

SORGU İÇİN EK SÜRE İSTENDİ

Diyarbakır'da Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'nden geçen askeri personeli taşıyan sivil araca yönelik bombalı saldırıda 5'i öğrenci 6 kişi hayatını kaybetmiş, 30'u askeri personel olmak üzere 67 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Bombalı saldırının ardından yapılan operasyonlarda olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Erdal Polat ile birlikte 7 kişinin sorgusu devam ederken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü sanıkların gözaltı süresi bitmeden Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ek süre talebinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?