3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Eli kanlı hainler tutuklandı

Diyarbakır'da 3 Ocak'ta askeri servis aracına yönelik düzenlenen ve 6 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının faili olduğu iddia edilen terörist Erdal Polat ve 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin olayla ilgili olarak Bağlar semtinde bulunan bir eve düzenlediği operasyonda olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Erdal Polat ile İ.P, F.A., M.P., F.P., L.P., A.T. ve M.P. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Olaydan sonra terörist Erdal Polat'ın evinde ve göstermiş olduğu bazı yerlerde yapılan operasyonlarda çok sayıda malzeme ele geçirimişti. Dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılan bombacı Erdal Polat ve 7 kişiden L.P. serbest bırakılırken, diğer sanıklar ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan sanıklardan saldırıyı düzenlediği iddia edilen Erdal Polat ile yardım ve yataklıkta bulunduğu ileri sürülen İ.P., N.P., F.P., M.P., A.T. ve F.A. tutuklandı. Olayla ilgili olarak bir kişinin halen gözaltında bulunduğu, sorgusunun tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

ÇOK SAYIDA MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
Öte yandan, sanıkların üzerlerinde, ikametlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda; 2 adet PG-7M harp başlığına monte edilmiş 800 gram A-4 plastik patlayıcı ile desteklenmiş hazır haldeki bomba, 2 kilo 815 gram TNT patlayıcı madde, 1 adet el bombası, 2 adet elektrikli fünye, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve elektronik devreler, 1 adet Glock marka tabanca, 51 adet dolu fişek, 1 adet şarjör, 1 adet dizüstü bilgisayar, 5 adet hard-disk, kamera kasetleri ve CD'ler, cep telefonları, sim kartlar ve hafıza kartları, 1 adet örgüt ele başısına ait poster, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 8 kilogram esrar maddesi ve çok sayıda örgütsel içerikli doküman ele geçirildiği bildirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 10:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?