3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Eren'in sınıfında hüzün hakim

Diyarbakır'da 5 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybeden 18 yaşındaki Eren Şahin'in sınıfında hüzün var. Diyarbakır Rekabet Kurumu Fen Lisesi'nde 11/E sınıfında öğrenim gören Eren'in oturduğu sıra ve masa çiçeklerle donatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da uzaktan kumanda ile patlatılan bombanın ardından hayatını kaybeden Diyarbakır Rekabet Kurumu Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin'in okulunda yas var. Öğrenim gördüğü sınıfta oturduğu sıra ve masa, arkadaşları tarafından çiçeklerle donatılırken, sınıf ise adeta sessizliğe büründü. Öğrencilerin oldukça düşünceli oldukları gözlenirken, bazı arkadaşları ise bugün okula gitmediler. Kalem, defterlerle oynayan öğrencilerin olayın şokunu halen atlatamadıkları, Eren'in sınıf arkadaşlarının ise sık sık ağladıkları görüldü. Eren Şahin'in biyoloji öğretmeni Müjgan Tanrıkulu, Eren'in mükemmel bir insan, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle örnek bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de gelecekte çok ön sıralarda yer alacak bir insanı biz gerçekten kaybettik. Bunun acısı içimizde. Söyleyecek kelime bulamıyoruz. Acımız çok büyük. Bilgisayarı çok seviyordu. Ailesi doktor olmasını istiyordu. Kendisi gördüğüm kadarıyla bilgisayar, elektrik veya elektronik mühendisi olmayı istiyordu.
İnanıyorum, kesinlikle olurdu" dedi.

Eren Şahin'in en yakın dostu Yücel Nurettin Ceylan ise Eren'i tarif etmenin çok zor olduğunu belirterek, "Eren'in en yakın arkadaşıydım. Eren çok çalışkandı. Bizlerden 1-2 saat fazla ders çalışan bir öğrenciydi. İyi niyetli bir arkadaşımdı. Kimseye karşı kötü bir niyeti olmazdı. O gün kantinde ders çalışıyorlardı. Dışarı çıktılar. Patlamadan önce birlikteydik. Söylenecek başka bir şey yok. Geleceği çok parlaktı. En iyi üniversitelerden birine gidebilecek kadar zekiydi. Ama maalesef kaybettik. Son yemeğini birlikte yedik. Daha sonra dershaneye gitti. Sonra maalesef kaybettik" dedi.

Sıra arkadaşı Mustafa Kabar ise Eren'in mükemmel bir insan olduğunu ifade ederek, "Gerek öğrenci arkadaşlarımız gerekse de öğretmenlerimiz çok memnundu. Güzel anlarımız oldu onunla. Maalesef kaybettik, ama inançlarımıza göre çok şükür ki Müslümanız. Ölmek çürümek değildir, o bizi izliyor şu an. Üzgünüz. Okuldan çıkıp dershaneye gidiyorduk. Birlikte yemek yedik. Olaydan 10 dakika önce birlikteydik. Onlar kendi dershanelerine gitti biz de ayrı dershaneye gittik. Bu bizim son ayrılmamız oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 14:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceyda yavuz IP: 88.230.114.xxx Tarih : 6.12.2008 14:39:02

ereni çok seviyoduk ve eren niçin hayatını sona erdirdi .