1
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İhsan Arslan


AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan tarafından görme engelliler için yaptırılacak olan 8 derslikli ve pansiyonlu okulun temeli, düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Milletvekili Arslan, birey olarak sorumluluğunun gereğini yerine getirdiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili İhsan Arslan tarafından yaptırılan Görme Engelliler İlköğretimokulu’nun temeli, düzenlenen törenle atıldı. Törene AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Vali Vekili Abdulkadir Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Atilla, Görme Engeliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Doğan’ın yanı sıra görme engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Görme Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Doğan, "Artık bu okul sayesinde batıya gittiğimiz zaman boynumuz eğik olmayacak. Batıdaki görme özürlü arkadaşlarımız, bizlerden çok iyi Türkçe konuşuyorlar. Çünkü onların bir okulu var. Ama artık bizim de bir okulumuz var ve bizler de iyi Türkçe konuşmasını öğreneceğiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bahattin Atilla da eğitim için yapılan bu tür çalışmalarla cehalete karşı savaş açıldığını söyledi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan da törende yaptığı konuşmada, "Ben bugün birey olarak sorumluluğumun gereğini yerine getiriyorum. Bu töreni de örnek olsun diye düzenledik. Bizler milletvekili olarak bu tür hizmetlerimizi artırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Vali Vekili Abdulkadir Yazıcı ise şöyle konuştu:
"Bölgemizde bir türlü önüne geçilemeyen bir nüfus artışı yaşanmakta ve yaşanmaya da devam etmektedir. Son 1.5 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve İl Özel İdare bütçesinden bin 100 derslikli okul yaptırıldı. Ancak halen 5 bin derslik açığımız bulunmaktadır. Bunun da sebebi plansız nüfus artışıdır. Bunun yanında hayırsever işadamlarımız tarafından bugüne kadar toplam 85 derslikli okul yaptırılmıştır"

Konuşmaların ardından Milletvekili İhsan Arslan ve Vali Vekili Abdulakadir Yazıcı tarafından Görme Engelliler İlköğretimokulu inşaatı için protokol imzalandıktan sonra okulun temeli atıldı. Hayırsever İşadamı ve Milletvekili İhsan Arslan tarafından yaptırılan ve yaklaşık 600 milyar liraya mal olacak 8 derslikli ve pansiyonlu Görme Engelliler İlköğretimokulu’nun 2004 yılı sonu itibariyle hizmete gireceği öğrenildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar