18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAĞLAR - BAĞLAR - DİYARBAKIR

Olaylar çıktı tahliye ertelendi

DİYARBAKIR'DA EV TAHLİYESİ GİRİŞİMİ ÇIKAN OLAYLAR YÜZÜNDEN ERTELENDİ

Diyarbakır Afet Evler'de oturan bazı vatandaşlar evlerinden çıkmak istemeyince Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile tartıştı. Mahalle sakinleri polise kısa süreli taşla saldırırken, belediye ekipleri evlerde oturanlara evlerini boşaltmaları için bir hafta süre verdi.

Merkez Bağlar ilçesi havaalanı kavşağında bulunan ve kullanım ömrü bittiği için yıkılması gereken Afet Evler'de oturan bazı vatandaşlar evlerinden çıkmak istemeyince olaylar çıktı. Afet sitelerinde bulunan evlerin büyük bir kısmı boşaltılırken, sitede bulunan bazı vatandaşlar evlerinden çıkmak istemeyince arbede yaşandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri binayı boşaltmayan vatandaşlar ile görüşerek evlerinin bir an önce boşaltılmasını istedi. Evlerini boşaltmamakta direnen mahalle sakinleri bir anda polise taş atmaya başladı. Çevik kuvvet ekipleri mahalle sekinlerine seslenerek polise taş atmamaları konusunda uyararılarda bulundu. Çıkan kısa süreli gerginlikte bir kadın fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Zabıta ekipleri mahallelilere evlerini boşaltmaları için 1 hafta süre tanıdı.

Çıkan kısa süreli gerginlik çevik kuvvet ve zabıta ekiplerinin olay yerinden ayrılmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:46:01
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 22:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?