25
Mayıs
2024
Cumartesi
BAĞLAR - BAĞLAR - DİYARBAKIR

Selahattin Özdemir açılışa katıldı

ARABESK MÜZİK SANATÇISI SELAHATTİN ÖZDEMİR DİYARBAKIR'DA FİRMA AÇILIŞINA KATILDI

Diyarbakır'da önceki gün hizmete giren 'Mezopotamya Yöresel Giyim' firmasının açılışını arabesk müziğinin tanınan isimlerinden Selahattin Özdemir ve Şerif Kayran yaptı.

Merkez Bağlar ilçesinde hizmete giren Mezopotamya Yöresel Giyim firmasının açılışına ünlü sanatçılar Selahattin Özdemir, Murat Yaman ve Şerif Kayran ile Diyarbakırlı şair ve şarkı sözü yazarı Şeyhmus Demir, sanatçı Mehmet Yıldırımses ve Şair Hüseyin Acar'ın yanısıra davetliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. İşletmeciliğini Mehmet Kaymak'ın yaptığı firmanın açılışında ilk olarak ünlü sanatçı Selahattin Özdemir sahne aldı.

Ünlü sanatçı, "Ben aslen Adanalıyım. Ama Diyarbakır halkının bana ve bütün sanatçılara gösterdiği yakınlık ve sıcaklık, kelimelerle anlatılamaz. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Diyarbakır'da yeni işletmelerin hizmete girmesi ve insanlarımıza istihdam alanı oluşması bizleri de fazlasıyla sevindiriyor. Bu vesileyle kıymetli hemşerilerimle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Daha sonra seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla katılımcıları coşturan Selahattin Özdemir'in ardından sanatçılar Murat Yaman, Şerif Kayran, Mehmet Yıldırımses sahne alarak, en güzel eserlerini seslendirdiler. Birbirinden güzel parçaların ardından Diyarbakırlı şair ve şarkı sözü yazarı Şeyhmus Demir'in okuduğu 'Ne haldesen Diyarbekir' adlı şiiri büyük beğeni topladı. Kalabalık bir izleyici kitlesinin izlediği mini konsere katılan davetliler, zaman zaman söylenen parçalara eşlik ettiler.

Açılışı yapılan firmanın işletmecisi Mehmet Kaymak ise, "Amacımız Diyarbakır ilimizin unutulmaya yüz tutmuş giyim kültürünü canlandırmak. Zengin bir kültüre ve tarihi bir misyona sahip olan Diyarbakır ilimiz, bağrından pek çok şair, yazar, fikir ve kültür adamı çıkarmıştır. Bu kadim kentin sosyal, kültürel ve turizm yönünden tanıtımının yaparak, iç ve dış turizmde bir hareketlilik sağlayabiliriz. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Diyarbakır'ın aynı zamandan oldukça renkli bir giyim kültürü var. Unutulmaya yüz tutmuş giyim kültürümüzü yeniden canlandırmak, gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla böyle bir çalışmanın içine girdik" dedi.

ARABESK MÜZİK SANATÇISI SELAHATTİN ÖZDEMİR DİYARBAKIR'DA FİRMA AÇILIŞINA KATILDI
ARABESK MÜZİK SANATÇISI SELAHATTİN ÖZDEMİR DİYARBAKIR'DA FİRMA AÇILIŞINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 14:30:04
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 22:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?