22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇINAR - DİYARBAKIR

2 yılda 100 köy içme suyuna kavuştu

Çınar ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 100. köyün içme suyu şebekesi tamamlanırken, suya kavuşan köylüler kurban kesti.


Çınar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başlatılan içme suyu olmayan köyleri suya kavuşturma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son iki yıl içerisinde 99 köyü içme suyuna kavuşturan Çınar Kaymakamlığı, Aşağı konak köyünde 100. içme suyu şebekesini törenle hizmete açtı.


400 haneli ve 2 bin 500 nüfuslu Aşağı konak köyünde içme suyuna kavuşan vatandaşlar büyük bir sevinç yaşarken, suya kavuştukları için kurban kesti. Açılış töreninin ardından dağıtım deposunda incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı ve İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Bu gün ilçemizin en büyük yerleşim birimlerinden Aşağıkonak ve Demirölçek köylerinde içme suyu şebekesini açtık. Bu açılışın 100. içme suyu şebekesi olması mutluluğumuzu daha da artırdı. Geçmişe baktığımız zaman 1937'den 2005'e kadar içme
suyu götürülen köy sayısı sadece 17'iydi. 2005'ten bu yana ise İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz ve İl Genel meclisimizin desteğiyle hızlı bir içme suyu faaliyetine geçildi. İki yılda içme suyu şebekesi olan yerleşim birimimiz 117 oldu. Çınar ilçemizde birkaç köy dışında suyu olmayan yerleşim birimimiz kalmadı. Bunlarda sonradan bize bağlanan yerleşim birimleridir. Ancak Ağustos sonuna kadar buraları da tamamlayacağız" dedi.


Çalışmalarda kendilerine destek olan hükümete, Vali Efkan Ala'ya ve bütün yetkililere de teşekkür eden Kaymakam Tanrıseven, hizmetlerin kesintisiz olarak devam edeceğini söyledi. Düzenlenen törene İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erol Özpulat, İlçe Emniyet Amiri Metin Mandacı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Bilal Erpolat ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?