20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇINAR - DİYARBAKIR

Çınar'ın 30 yıllık su ihtiyacı karşılanıyor

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne Karacadağ eteğinde bulunan Beneklitaş kaynak suyundan, 2 trilyon 102 milyar liraya su şebekesi çekildi.

Şebekenin 1991 yılında yapıldığında 450 milyar liraya mal olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Vecdi Arzu, "1991 yılında bu su şebekesi yaptırılırken ben İller Bankası Genel Müdürü’ne çekecekleri borunun yetersiz olduğunu ve daha geniş çapta borunun çekilmesini istedim. İller Bankası Genel Müdürü 450 milyar lira ödenek ile 250’lik çelik boru döşettirdi. Ama bu zamanla nüfusun artmasıyla su sıkıntısını ortaya çıkardı. İller Bankası’ndan ödenek alarak tekrar bu boruların değişmesini istedik. 250’lik boruların yerine 400’lük boru taktırmak istedik. Fakat bize plastik boru geldi. Bende bunu kabul etmeyerek itiraz ettim ve boruları geri gönderdim. Bu süre içerisinde ilçe susuz kaldı ve bu susuzluk nedeniyle bazı provakatörler Başbakan’a dahi şikayet mektubu yazarak benim suyu sattığımı iddia ettiler. Benim su vermememin tek sebebi çelik boru taktırabilmekti. Bugün çelik boruları takıyoruz. Fakat İller Bankası’nın ihmalkarlığı nedeniyle bugün 1.5 trilyon lira zarar etmiş durumdayız. Oysa 1991 yılında ben dediğimde bu çelik boruları taksaydılar bugün 1.5 trilyon Belediye’nin kasasında kalmış olacaktı. Şu an çektiğimiz çelik borular sayesinde ilçeye saniyede 65 metreküp su akacak ve ilçenin en az 30 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak. Bu şebeke tepeden geldiği için hiç elektriğe ihtiyacı olmadan direk ilçemize kadar gelmektedir. Bu nedenle 7 trilyon liralık bir karımız olacaktır. Çıkarttığımız suyun kalitesi 1. derecedir ve doğal kaynak suyudur" dedi.

Çınar Belediye Başkanı Vecdi Arzu, su hattının tamamlanması için 500 adet daha çelik boruya ihtiyaçları olduğunu ve bunun içinde yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 22:55:34
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 11:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?