18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇINAR - DİYARBAKIR

Diyarbakır-Çınar'da, 'Eğitimli Aile Olmak İster misiniz?' projesi

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde, Kaymakamlık tarafından başlatılan "Ne Dersiniz, Eğitimli Aile Olmak İster misiniz?" projesi kapsamında açılan okuma-yazma kursuna katılanlara hediye olarak 5’er adet civciv verilecek.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde "Haydi Anne Babalar Okula" sloganıyla başlayan proje, ilçe merkezi ve tüm köyleri kapsayacak. Projeyle, ilçede sağlıklı bir toplum için bilinçli ve eğitimli ailelerin oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında, Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Çınar Kaymakamı İdris Akbıyık, kursa katılan aileleri teşvik etmek amacıyla 5’er adet civciv dağıttıklarını ifade etti. Akbıyık, "Haydi Anne Babalar Okula, sloganıyla yola çıktık. İnsanlarımızın bu eğitime destek vermesini istiyoruz. Eğitim sadece çocukların okula gönderilerek bir şeyler öğrenmelerini sağlamak değildir. Bir ülkenin gelişmesi kalkınması her alanda mutlaka topyekün eğitimle mümkündür. Bu kampanyayı daha renkli daha anlamlı yapmak amacıyla kursa katılan 400 bayana 5’er adet civciv verdik. 400 kadınımıza eğitim veriyoruz" dedi.

Daha sonra komutanlar ve daire amirleri tarafından kadınlara 5’er adet civcivin bulunduğu kutular verildi. Önümüzdeki günlerde ilçeye bağlı köylerden kursa katılacak 400 aileye de 5’er adet civciv verileceği bildirildi.

Öte yandan, tören sonrası öğrencilerin sahneledikleri "Eğitim" konulu skeç büyük ilgi gördü. Skeç sonrası, öğrenciler annelerine gül verdi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 16:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel yılmaz IP: 81.215.157.xxx Tarih : 25.03.2005 21:39:29
Bu tür çalışmaları bir çınarlı olarak çok takdir ettim ben şu an orada olmamama rağmen en az oradaki insanlar kadar çok sevindim bu tür etkinliklerin devamını diler çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim