17
Mayıs
2024
Cuma
ÇINAR - DİYARBAKIR

Diyarbakır Çınar'da eğitim seferberliği

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında okuma-yazma kursuna katılarak başarılı olan kadınlara sertifikaları verildi.
"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası kapsamında Çınar’da okuma yazma bilmeyen 470 kadın kurslara gönderilerek eğitim gördü. Kursu başarıyla bitiren kadınlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan Vali Nusret Miroğlu, Diyarbakır’da eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu belirterek, "Bizim eğitim alanında çok eksiğimiz vardı. Ama burada bugün okuma-yazma öğrenen bayanlar var. Bu sevindirici. Türkiye geneline göre eğitim seviyemiz düşük ama, geçtiğimiz yıllara rağmen yüzde 5’lik bir artış var. Buda büyük bir ilerlemedir" dedi.
Törende kurs sayesinde okuma yazma öğrenen ev hanımı Songül Yaşar, "Bana daha önceden imzalamam gereken bir kağıt uzatıldığında imzalayamıyordum ve çok zoruma gidiyordu. Ama şimdi hem okuyabiliyor hem de imzamı atabiliyorum. Çok mutluyum. Başta bize bu imkanları sağlayanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu daha sonra bayanlara sertifikalarını dağıtıp öğrenciler tarafından yapılan defileyi izledi. Defilenin ardından el sanatları sergisini gezen Miroğlu, kursta başarılı olan bayanlara altın hediye etti. Törende başarılı olan bayanlara 40 adet altın dağıtıldığı öğrenildi.
Bu arada, kursa katılan bayanların çocukları ise ana sınıfında eğitildi
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 23:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?