26
Mayıs
2024
Pazar
ÇINAR - DİYARBAKIR

Halk Eğitim sergisi açıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açtı.

Çınar Gençlik Merkezi'nde açılan sergiye Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide yıl boyunca trikotaj, el sanatları, dikiş nakış, takı tasarım alanlarında kurs gören öğrencilerin el emekleri sergilendi.

Sergide bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Yalçın, Halk Eğitim Merkezi'nin yıl içerisinde 4 bin kursiyere ulaştığını belirterek, "Merkezimizin açtığı kurslar ve yaygın eğitim alanında göstermiş oldukları başarılardan dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Diyadin Ekinci ve Halk Eğitim Merkezi personelini kutluyorum" dedi.

Sergide Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün korosu tarafından bir konser verilirken geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan Gençlik Merkezleri Halkoyunları yarışmalarında Türkiye şampiyonu olan Çınar Gençlik Merkezi halk oyunları ekibine Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven tarafından birer altın hediye edildi.

Tanrıseven, "İlçemizde vatandaşlara yönelik kurslarda birçok ev hanımı kurslara iştirak ederek meslek öğrenmiş ve bu alanda üretici konuma gelmiştir. Vatandaşlarımızın üretici olmaları için Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetleri çok önemlidir. Bu alanda İlçemiz Halk Eğitim Merkezi çok önemli işlere imza atmaktadır" şeklinde konuştu.

Türkiye şampiyonu olan Gençlik Merkezi halk oyunları ekibinin de 3 yıldır üst üste Türkiye şampiyonu olmasından dolayı çok büyük gurur duyduklarını belirten Kaymakam Tanrıseven, daha sonra düzenlenen kokteyle katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?