18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇINAR - DİYARBAKIR

Kadınlara hijyen eğitimi

ÇINAR'DA KADINLARA HİJYEN EĞİTİMİ

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi tarafından, kadınlara hijyen konulu seminer verildi.

Çınar Belediyesi konferans salonunda hijyen ve kadın konulu seminer yapıldı. Seminerden sonra kadınlara 300 adet hijyen malzemesi içerikli paket dağıtıldı.

Belediye konferans salonunda düzenlenen seminere yüzlerce kadın katıldı. Kürtçe anlatım yapılarak slayt gösterimi ile başlayan seminerde eğitim veren Nurten Aydin, "Yeterli düzeyde hijyenik ve steril davranmazsak birçok enfeksiyon kapar ve bulaşıcı hastalıklara yakalanırız. Bulaşıcı hastalık ya da enfeksiyon hastalıkları, herhangi bir yolla insana

geçme özelliğindeki hastalık yapıcı mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalıklardır'' dedi.

Aydin, slaytlar üzerinde görüntülü anlatımın yapıldığı eğitimde, "Kuş gribi, deli dana hastalığı, kolera ve domuz gribi hastalıklarına yakalanmamak ya da daha fazla yayılmasını engellemek, yeterli düzeyde hijyenik ve steril davranmamıza bağlıdır. Hijyenik olmanın yanı sıra dengeli ve doğru beslenme, besin gıdalarını doğru yıkama, düzenli vitamin alma, mikroplardan korunmak için vücut, mutfak hijyenikliğine ve sosyal çevre temizliğine de dikkat etmek gerekir'' şeklinde devam etti.

Çınarlı kadınlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan seminer ve eğitim çalışmalarının sık sık yapılması gerektiği ifade edildi.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren seminer, kadınlara hijyen içerikli paketler dağıtılarak sonlandırıldı.

ÇINAR'DA KADINLARA HİJYEN EĞİTİMİ
ÇINAR'DA KADINLARA HİJYEN EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:19:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?