16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇINAR - DİYARBAKIR

Nüfus sayımını ilk Çınar tamamladı

Çınar ilçesi, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarını Türkiye'de tamamlayan ilk ilçe oldu. Çınar'ın nüfusu 60 bin olarak belirlendi. 


Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, 4 aydır yoğun bir çalışma sonucunda nüfus sayımını sonuçlandırdıklarını ifade ederek, "Ülke çapında başlatılan ve hükümetin üzerinde önemle durduğu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde çalışmalarını ilk tamamlayan ilçe, Çınar oldu. 

281 görevli 4 aylık sürede 8 bin 999 hanede nüfus sayımını gerçekleştirdi. Çınar'ın nüfusu 60 bin 701 olarak belirlendi. İllerde valilikler, ilçelerde ise kaymakamlıklar tarafından yürütülen ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğiyle yapılan çalışmaları sonuçlandıran ilk ilçe olduk. Haziran ayında bitmesi gereken çalışmaları 3 ay erken tamamladık" dedi. 

Kaymakam Tanrıseven, ilçede sayım vesilesiyle evli olan 250 çiftin resmi nikahının kıyıldığını, 2 bin dolayında kişinin de nüfusa kaydının yapıldığını söyledi. "Nüfus sayımıyla kamu hizmetlerinin sunulmasında sağlıklı planlama yapılarak kaynak israfı önlenecek. Önümüzü daha net olarak görebileceğiz" diyen Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, ilçenin oldukça dağınık bir yerleşim yapısına sahip olmasına rağmen çalışmaları planlanan süreden 3 ay önce tamamlayan İlçe Nüfus Müdürlüğü, TÜİK görevlileri, belediye personeli, muhtar ve öğretmenleri tebrik etti.
84 köy, 80 mezra, 2 belediyesi bulunan ve bin 952 kilometrekarelik alanıyla Diyarbakır ilinin en geniş alana sahip ilçesi olan Çınar'da, 2 ay boyunca 84 muhtar ve 8 görevli tarafından numarataj çalışması yapıldı. Ocak ve şubat aylarında ise köy, mezra ve beldede 174, ilçe merkezinde ise 15 görevlinin nüfus sayımını gerçekleştirdiği Çınar'da toplam 281 kişi sayım işlemlerinde yer aldı. İlçe mülki sınırları içinde yaşayan vatandaşların adres bilgileri ulusal adres veri tabanına aktarıldı. Bütün hanelere görevliler giderek vatandaşların yerleşim yeri adresleri MERNİS nüfus kayıt bilgileriyle eşleştirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 16:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdulkerim eyican IP: 85.107.216.xxx Tarih : 8.02.2008 22:45:27

çınar doğuma büyümeyim.20 yıl evel de 15,000 nufusuda halada aynı nufusta veyerliler n kim se kalmamış bunun tek nedeni isizlikten iş olanakları sıfır derecesin d olduğu için ve yetkililer hala yatıyorlar yazıkl olsunbiz 22 arkadaştık. şimdi hiçkimse ilçe de bulunmamaktadır,peki bize yazık değilmi memleketimizden koptuk gurbt elerde hayatımızı sürdürüyoruz biz çektik bizden sonları çekmesin