19
Mayıs
2024
Pazar
ÇINAR - DİYARBAKIR

Sıfır noktada yol denetimi

Diyarbakır'ın Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Diyarbakır-Mardin il sınırındaki köylerde devam eden yol çalışmalarını denetledi. 

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Erol Özpulat, İl Genel Meclisi üyeleri Hadi Gülçer, Mürşit Ekinci, Abdülcelil Yetiştiren, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde görevli mühendisler, muhtarlar ve müteahhitlerle birlikte yol yapım çalışmalarını denetledi. Mardin'in Mazıdağı İlçesi sınırında bulunan Çınar'a bağlı Alancık Köyü'ne giden Kaymakam Tanrıseven'e vatandaşlar, yol çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ardından Mardin'in Derik İlçesi sınırındaki Yukarı Ortaören Köyü'nde, iki ilin sınırı olan sıfır noktasında yol çalışmalarını denetleyen Kaymakam Tanrıseven ve beraberindeki heyet, köyde vatandaşlarla da sohbet etti. Yukarı Ortaören sakinleri, tarihte ilk kez kapsamlı bir yol çalışması gördüklerini belirterek, "Başta kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca Eski Derik Yolu üzerinde bulunan tarihi Dilaver Köprüsü'nün yerine yeni bir köprü yapılmasını istiyoruz" dedi. 

Kaymakam Tanrıseven, deneyimli bir mühendis kadroları olduğunu ifade ederek, yeni köprü projesinin bu yıl hazırlanacağı ve önümüzdeki yıl da yapılacağı müjdesini verdi. Çınar'da Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında bu yıl 300 kilometrenin üzerinde stabilize yol çalışması yapılacağını söyleyen Tanrıseven, "Çalışmaları hızlandırdık. Yollarımızın önemli bir kısmı Ramazan Bayramı'ndan önce tamamlanacak. Vatandaşlarımız çok rahat bir biçimde köy ve mezralarına kavuşacak" diye konuştu. 


Kaymakam Tanrıseven, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin desteğiyle Eski Derik Yolu'nun standardının da yükseltilerek çok daha iyi hale getirileceğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?