18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇINAR - DİYARBAKIR

Terörü protesto gösterisi

Terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in tek taraflı ateşkesi bozması nedeniyle yeniden başlayan terör eylemleri Diyarbakır'ın Eğil ve Çınar ilçelerinde bir grup gösterici tarafından protesto edildi.

Çınar'da yaklaşık 250 kişilik grup ilk olarak Mardin - Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatarak ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı.

Atatürk ve Türk Bayrakları eşliğinde trafiği yaklaşık bir saat süreyle trafiğe kapatan Çınarlılar, toprağın bir karışını bile hiç kimseye vermeyeceklerini belirterek "Biz artık terör lanetinden tamamiyle kurtulmak istiyoruz" dediler.

Terör karşıtı eyleminin ikincisi ise Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'nde gerçekleştirildi. Eğil Atatürk Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ellerindeki Türk Bayrakları ve terörü kınayan pankartlar ile gösteri yaptılar.

Alınan geniş güvenlik önlemleri altında, ilçede slogan atarak yürüyen Eğilli vatandaşlar, terör örgütünün yabancı güçlerden aldıkları yardımlarla gençleri dağlara sürme ile beslendiklerini belirterek "Bugüne kadar teröre yol vermedik, bugünden sonrada yol vermeyeceğiz.

Eğil halkı ve devlet ile birlik olarak terör örgütü KONGRAL-GEL'e yol vermeyeceğiz. Bir kalaşnikofla dağa çıkan bir çete Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkamaz. Rusya, İtalya ve Fransa bile ülkemizin karşısına çıkamamıştır.

Bir kaç PKK'lı dağa çıkarak, devlet kuracağını söylüyor. Böyle devlet kuramazsınız. Bunlar bir devleti kurmak değil, Ermenilerden aldığı güç ile ülkemizi yıkmaya çalışıyorlar. Biz Eğil halkı olarak, terörün karşısında olduğumuz gibi artık savaş değil barış istiyoruz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 13:41:00
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 11:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?