17
Mayıs
2024
Cuma
DİCLE - DİYARBAKIR

20 yıllık husumette mutlu son

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet bulunan iki kardeş ve bir yeğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından barıştırıldı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde 20 yıl önce 100 dönümlük arazi için aralarında tartışma çıkan Ahmet Alpaslan, kardeşi Mahmut Alpaslan ve yeğenleri Ramazan Alpaslan Belediye Başkanlarının araya girmesi ile barıştırıldı.

Verilen barış yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin barış töreninde yaptığı konuşmada, küçük barışların büyük barışlara vesile olacağını belirterek, "Bu akrabalar yaklaşık 20 yıl önce tatsız bir olayla birbirlerinden ayrılmışlar. Bizim ve araya giren kişiler sayesinde bu akrabaları barıştırdık. Biz inanıyoruz ki bu küçük barışlar büyük barışlara vesile olacaktır" dedi. Tarafların el sıkışıp barışmalarından sonra barış yemeği yendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, artık küslük istemediklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 10:26:00
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 12:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?