18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİCLE - DİYARBAKIR

AKP heyeti Dicle'de

AK PARTİ HEYETİ DİCLE'DE

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt Dicle'de incelemelerde bulundu.

Milletvekili Abdurrahman Kurt, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. M. Baki Aksoy, AK Parti İlçe Koordinatörü Ali Koca ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. AK Partilileri Dicle'de İlçe Başkanı Ömer Alanko'nun yanı sıra çok sayıda partili ve muhtarlar karşıladı.

 

"BİZİM HİZMET ANLAYIŞIMIZ HAKKIN RIZASINA YÖNELİKTİR"

İlçe teşkilatında partililere ilk olarak AK Parti İl Başkanı Av. M. Baki Aksoy hitap etti. Aksoy, "AK Parti hükümetinin halka hizmet etmeyi hakka hizmet etmek olarak algılayan inançlı Allah'tan korkan kul hesabından çekinen bir anlayışı var. Bizim halk olarak tarihi bir misyonumuz vardır. Her zaman olduğu gibi dinimize, inancımıza, tarihimize sahip çıkmışız. Biz de sizden biri olarak içinizden gelen seçilmişler olarak diyoruz ki sevgili Dicleliler ceberut devlet anlayışıyla hazırlanan başta Anayasa olmak üzere bütün yasalardaki ayrılması gereken ötelenmesi gereken ortadan kalkması gereken halkın inancıyla barışık olarak teker teker ortadan kaldırıyoruz. En son olarak hepinizin gördüğü gibi yaklaşık bir ay boyunca TBMM'de tarihte görülmemiş bir mücadeleyle başta AK Parti Grubu olmak üzere Diyarbakır milletvekillerimiz olmak üzere halkın inancını yok sayan, halkı yok sayan düşüncelerle mücadele ettik ve şu anda 30 küsür maddeyle o darbe Anayasası'nı değiştirmeye karar verdik. Meclis'te (TBMM) bunu değiştirdik

bugün de halkın önünde biz diyoruz ki anayasalar halk içindir, bırakalım buna halk karar versin. Orada üç-beş kişinin oturup halkın adına karar vermesi demokrasi değildir. Biz darbeciler yargılansın diyoruz, biz diyoruz ki her şey hukuk içerisinde olsun, halkın dediği olsun Ankara'dakilerin değil. AK Parti iktidara geldiği günden itibaren bu bölgede her türlü hukuksuzluğun önüne geçtik. Artık faili meçhuller yok, köyler yakılmıyor, insanlar evinden alınmıyor, işkenceden geçirilmiyor biz şuna inanıyoruz devleti halkın yerine koymazsak eğer bu kıyası yapmazsak adaletin nizamını veya terazisini yakalayamayız. Bizim hizmet anlayışımız hakkın rızasına yöneliktir ve inanıyoruz ki Dicleli hemşerilerimiz bu süreçte bu yapılanları görüyor değerlendiriyor kimin halktan yana kimin haktan yana olduğunu kiminin de sadece politika yaparak halkın duygularını sömürü yaparak halkı kandırdığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

 

"BU HALK YENİDEN TARİH YAZACAK"

Milletvekili Abdurrahman Kurt da Diclelilere şöyle seslendi: "Bizler Milletvekili olarak sizlerin temsilcisi olarak sizlerin geleceği için TBMM'de sabahlara kadar direndik. Allah'a olan samimi inancımızın sonunda Allahın bize yardımıyla bunu başardık şimdi sıra sizde. Sandık sizin önünüze gelecek size diyecekler ki size yapılan bu zulümlere karşı yeni gelen anayasa olsun mu olmasın mı bu kadar ahlaksızca bir soru olmaz ama bununla gelecekler. Sizin buna vereceğiniz cevap eğer o dönemkinin üstünde değilse biz artık kendi onurumuzdan şüphe edeceğiz. Halk kutsal değildir, haktır kutsal olan. Bu halk yeniden tarih yazacak, bakın biz ne diyoruz gelin halka gidelim ve onların bütün çabası neydi biliyor musunuz sizin önünüze gelmemek. Şimdi gelip sizin kafanızı karıştıranlar olacak, şurası eksik burası eksik diyenler olacak, dünyanın hiçbir ülkesinde bu şartlara sahip bu kadar yoksulluk bu kadar mahsunluk kalmadı. Bizim de kaybedecek vaktimiz kalmadı. Bu sizin imtihanız bunu siz yapacaksınız."

 

KAYMAKAM VE DEVLET HASTANESİ'NE ZİYARET

Daha sonra ilçede bulunan köy muhtarlarının da sorunlarını dinleyen AK Partililer Dicle Kocalan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Vali Cemil Serhatlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) ziyaret ettiler. Öğrencilerin Milletvekili Kurt'a gösterdikleri ilgi karşısında Kurt sınavda başarılı olacak 20 öğrenciye tatil sözü verdi. Okul müdürü ve öğretmenlerle bir süre görüşen AK Partililer daha sonra Dicle Devlet Hastanesi'ni de ziyaret edip hastalarla sohbet ettiler. Hastane Başhekimi Mehmet Baturay'dan hastanenin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda bilgi alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kurt ve beraberindekiler Dicle Kaymakamı Yasin Tikdağ'ı da makamında ziyaret edip bir süre görüştükten sonra ilçeden ayrıldılar.

AK PARTİ HEYETİ DİCLE'DE
AK PARTİ HEYETİ DİCLE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 11:27:00
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 13:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vahap ürün IP: 85.106.197.xxx Tarih : 18.05.2010 22:46:38

sayın ilçe başkanıma nice hizmetlerinde başarılar dilerim.