30
Mayıs
2024
Perşembe
DİCLE - DİYARBAKIR

Belediyeden yoksul ailelere yardım

Dicle İlçe Belediyesi, Ramazan Bayramı nedeniyle 700 yoksul aileye gıda ve şeker yardımında bulundu.

Kendi eliyle gece yarısı yardım paketlerini dağıtan Belediye Başkanı Abdullah Akengin, işsizlik nedeniyle nüfusun yüde 30'unun açlık sınırı altında yaşadığını söyledi.

Dicle Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan yardımlarına bu yıl da devam edildi. 12 bin nüfusun yüzde 30'unun açlık sınırı altında yaşadığı ilçede belediye kendi imkanları ile 700 dar gelirli aileye gıda yardımı yaptı. Yoksul vatandaşların rencide olmaması için yardımlar gece karanlığında yapılırken, gıda paketleri içerisinde kuru fasulye, pilav, yağ, çay, peçete, kolonya ve bayram şekeri bulunuyor.

Göreve geldikleri günden bu yana her yıl ilçede bulunan yoksul ve mağdur ailelere gıda yardımı yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Abdullah Akengin, "İlçede yatırım olmadığı için vatandaşların yüzde 60'ı işsiz durumda. 12 bin nüfuslu ilçenin yüzde 30'u açlık sınırı altında yaşadığı için biz de her yıl Ramazan ayında daha önce tespit ettiğimiz yoksul vatandaşlara bayram hediyesi olarak gıda yardımı yapıyoruz. Bu yıl da 700 aile tespit ettik. Dar gelirli vatandaşlarımızın toplum içerisinde rencide olmaması için gıda paketlerini gece dağıtıyoruz. Yardımı alan vatandaşların gözlerindeki mutluluk bizi son derece heyecanlandırıyor. Belediye bütçesi kısıtlı olmasaydı yardımı köylere kadar uzatırdık, insanları bayram öncesi sevindirdiğimiz için mutluyuz" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 19:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?