27
Mayıs
2024
Pazertesi
DİCLE - DİYARBAKIR

DTP seçim bürosunun açılışı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki seçim bürosu açılışında konuşan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, "Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor" sözlerine tepki göstererek, "Bu bir itiraftır" dedi.

DTP İl Örgütü'nün 29 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Dicle'de aday tanıtımı ve seçim bürosunun açılışı yapıldı. Mitinge dönüşen açılış karla karışık yağmura rağmen yapıldı. Seçim bürosu açılışına DTP Eş Başkanı Emine Ayna, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, İl Başkanı Ali Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Dicle Belediye Başkan Adayı Mustafa Uyguner, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Dicle Kaygısız Beldesi Belediye Başkanı Adayı Mehmet Salık katıldı. Dicle girişinde kalabalık DTP'liler otobüs üzerinde halay çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 5 yıl içerisinde Dicle'nin çok gelişip güzelleştiğini gözlemlediğini söyleyerek, "Bugün burası Amed gibi olmuş. Bu sizin zaferinizdir" ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da gerçekleştirdiği mitinge değinerek mitinge sadece 10 bin kişinin katıldığını belirtti. Ayna, "İnsanları arabalarla miting alanına taşıdılar. Buradan mesajımız var; taşıma su ile değirmen dönmez. Miting alanına gelenlere de diyoruz ki; kimin değirmenine su taşıdığınıza iyi bakın, savaşın değirmenine su taşıyorsunuz'' şeklinde konuştu.

Konuşmasını sürdüren Ayna, Dicle'nin Şeyh Said'in memleketi olduğunu hatırlattı ve ''Bütün Kürtler Şeyh Said'in torunudur'' görüşünü dile getirdi.
Emine Ayna şöyle devam etti:
"Sadece Piranlılar (Dicle) Şeyh Said'n torunu değildir, bütün Kürtler Şeyh Said'in torunlarıdır. Çünkü o yola çıkarken Kürtler için çıktı, hak dedi, hukuk dedi. Kimse Şeyh Said'in adını kullanarak oy istemeye kalkmasın."
Ayna, Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde Kürtlere yönelik herhangi bir açılımdan bahsetmediğini söyleyerek ve Erdoğan'ın sadece "TRT Şeş bi Xer be" dediğini belirterek şunları ifade etti:
"Sen çocuk mu kandırıyorsun? Halk artık sana inanmıyor. Bu halk sizi sandığa gömecek. Piran'da gömecek, Amed'de, Van'da, Siirt'te gömecek. Ben bu halkın yanındayım diyenin yeri DTP'dir."

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, "Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği. O nedenle halkıyla barışık, hükümetiyle barışık, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çok çözülür" şeklindeki sözlerine dikkat çeken Ayna, bu açıklamanın bir itiraf olduğunu söyledi. AK Parti'nin sadece kendi belediyelerinde projelere olanak sağladıklarını ve Ankara'dan geçirdiğini ileri süren Ayna şunları belirtti :
"Tek taraflı olduklarını, halkın karşısında olduklarını ve herkese eşit şekilde yaklaşmadıklarını itiraf ediyorlar. Demek ki ne yapmak lazım? Onları hükümetten düşürmek lazım."
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 04:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?