19
Mayıs
2024
Pazar
DİCLE - DİYARBAKIR

Eker, hemşehrileriyle kucaklaştı

AK Parti Diyarbakır teşkilatıyla birlikte yerel seçim çalışmalarını sürdüren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, hemşehrilerine elektrik ve tedavi sözü verdi.

Seçim gezileri kapsamında Diyarbakır'da bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Dicle'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçe girişinde partililerce karşılanan Eker, İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, Sur Belediye Başkan Adayı Metin Evsen ile birlikte Kaymakam Sezer Işıktaş'la bir süre sohbet etti.

Programını tamamladıktan sonra kaymakamlıktan ayrılan Bakan Eker, bir vatandaşın sıkıntılarını dinledi. İş kazası geçiren oğlunu tedavi ettirmekte zorlandıklarını söyleyen vatandaşı dinleyen Bakan Eker, Kaymakam Işıktaş'a gencin tedavi edilmesi konusunda talimat verdi.

Çiftçi ve esnafın sıkıntılarını dinleyen Eker, çiftçiye hizmet etmenin en önemli görevlerinin başında geldiğini belirterek, "Türk çiftçisi ve köylümüz bizim efendimiz biz de onların hizmetkarlarıyız. En kısa sürede buradaki tüm sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Yanındaki partililerle birlikte temaslarını tamamlayan Tarım Bakanı Eker, Hani'ye gitmek üzere ilçeden ayrıldı. Bir süre sonra yol kenarındaki bir evin sakinleri, Vatandaşlar evlerinde elektrik olmadığını belirterek, Eker'i evlerine davet etti. Kendisi için keçi kesmek isteyen aileyi reddeden Bakan Eker'e çay ve gözleme ikram edildi. Aile, Bakan Mehdi Eker'den elektrik istedi.

En kısa sürede elektrik verileceği konusunda aileye söz veren Eker ve yanındakiler, çaylarını içtikten sonra yollarına devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 15:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?