30
Mayıs
2024
Perşembe
DİCLE - DİYARBAKIR

İlçe Başkanlığı'na Sabır seçildi

AK Parti Diyarbakır Dicle İlçe Başkanlığına Ramazan Sabır tekrar seçildi.
AK Parti Dicle 3. Olağan İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanlığı seçimi yapıldı. 

Dicle Öğretmen Evi'nde yapılan kongreye AK Parti'li Milletvekilleri, İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal ve çok sayıda partili katıldı. Daha sonra delege sayısı 400 olan ve 386 oy alan Ramazan Sabır AK Parti Dicle İlçe Başkanı seçilirken Sabır, kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. 

İlçe Başkanı Ramazan Sabır, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan susuz köy kalmayacak demesine rağmen hala suyu olmayan köylerimiz mevcut. Mezralarımızın yüzde 60 tan fazlasının yolu, suyu ve elektriği ya yetersiz ya da hiç yok. Özellikle mezralarımızı çok önemsiyorum. Çünkü özellikle vatandaşlarımızın çoğu mezralarda ikamet etmektedir. Sayın vekillerimizden köy ve mezralarımız için daha fazla kaynak aktarmalarını bekliyoruz. İlçemizin barajlarında elektrik üretildiği halde elektrik hattımız hala Ergani'den almaktadır. Ergani'nin herhangi bir köyünde elektrik kesilirse biz ilçe olarak elektriksiz kalıyoruz, ta ki köyün arızası giderilene kadar. Elektriğin gelmesini bekliyoruz" dedi. 

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, "Biz diyoruz ki bu millet konuşacak, bu millet dimdik yürüyecek, bu milletin işi olacak, aşı olacak, bu milletin özgürlüğü olacak. Bu millet adalet istiyor ve onu kendisi savunacak. Birisi diyor olmaz diyor kapatırız, engelleriz, olmaz farklı şeyler çıkarırız biz yüreklerimizi onlara açıyoruz biz diyoruz ki öyle bir yürek bizde var ki bizim inancımız; bu ülkenin kalkınması bu ülkenin özgürlüğü senin çocuklarına da gerek.
Başbakanımız diyor ki insanı yaşat ki devlet yaşasın'' şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 16:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?