24
Mayıs
2024
Cuma
KAYAPINAR - KAYAPINAR - DİYARBAKIR

Sokaklara kilitli taş döşeniyor

KAYAPINAR BELEDİYESİ'NDEN KALDIRIM VE KİLİTLİ TAŞ ÇALIŞMASI

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yapılaşmanın tamamlandığı bölgelerde kaldırım ve kilitli taş çalışması başlattı. Altı ay sürecek çalışmayla 100 bin metrekare kaldırım ve kilitli taş çalışmasının tamamlanması hedefleniyor.

Kayapınar Belediyesi yapılaşmanın tamamlandığı 75 metrelik bulvarın alt kısmında Tekel karşısı, Metropol civarı, Musa Anter çevresi, Yılmaz Güney Caddesi çevresi ve Fırat Bulvarı sonunda bulunan bölgelerde kaldırım yapımına başlandı. Kaldırım çalışmasının yanı sıra eski Peyas köyü ile Huzurevleri bölgesindeki bina araları ile sokaklara kilitli taş çalışması yapılacak. 100 bin metrekare kaldırım ve kilitli taş döşenmesi çalışması 6 ay içinde tamamlanacak. Kaldırım çalışmasının tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışmasına geçilecek. Konu hakkında açıklama yapan Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Kayapınar Belediyesi'nin çalışmalarına kesintisiz olarak devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Altyapısı biten ve yapılaşmanın tamamlandığı bu bölgelerde kaldırım çalışması başlattık. Bunun yanında Huzurevleri bölgesindeki bina aralarında kilitli taş döşemesi yapacağız. Cezaevinde bulunan Belediye Başkanımız Zülküf Karatekin bu şehrin güzel olması için yaptığı çalışmaları sürdüreceğiz. Halka hizmet kesintisiz olarak devam edecektir. Bu çalışmayla bu bölgelerde yaşayan halkımız kış öncesi ulaşımda zorluk çekmeyecektir."

Kayapınar Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım ve kilitli taş çalışması ihalesine 6 firma katıldı. 1 milyon 990 bin 247 TL keşif bedeliyle çıkılan ihaleyi Dicle İnşaat 1 milyon 584 bin TL ile kazandı. Firmanın sözleşmenin imzalanmasının ardından 150 günde işi tamamlayarak teslim etmesi bekleniyor.

KAYAPINAR BELEDİYESİ'NDEN KALDIRIM VE KİLİTLİ TAŞ ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 10:28:03
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 13:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?