19
Mayıs
2024
Pazar
KOCAKÖY - DİYARBAKIR

Kocaköy'de 30 Ağustos kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramının 86.Yılı kutlamaları tüm Yurtta olduğu gibi Kocaköy ilçesinde de büyük bir coşku ile kutlandı.

Törenlere ilk olarak sabah 10.00'da Kocaköy Hükümet Konağı Atatürk Anıtında çelenklerin konulması ile başlandı.

Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Ali ALKAN yaptığı konuşmasında şunları söyledi "Bugün burada, Türk Milletini yok etmeye ve Türk Vatanı İstilaya kalkışan düşmana karşı kazandığımız şanlı Zaferin 86. Yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. 30 Ağustos 1922 Türk Milleti için bir dönüm noktasıdır.

Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, Yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları tüketilmiş ve yetişmiş insan gücünü Kaybeden bir imparatorluğun yıkıntılarından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK, Kahraman bir Ordu ve Milli bir Devlet çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922'de Anadolu daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür.” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü” Bu büyük zafer aynı zamanda, Türk Milletinin Çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın sosyal reformları gerçekleştiren Türk inkılabını başlatan kıvılcımdır.

Hükümet Konağı Önünde başlayan tören Kocaköy Jandarma Komutanlığı'ndaki tebriklerin kabulü ve ikram ile son buldu.

kocakoy.gov.tr
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?