18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

1.200 yıllık gelenek değişmedi!

SİLVAN'DA, BİN 200 YILLIK BAHAR GELENEĞİ

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde Bahar Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Binlerce aile, sabah saatlerinde park ve bahçelere akın etti.

Bahar bayramının önemine değinen Cemal Tekin isimli vatandaş, "Bahar, halkın kenetlenerek birlik ve beraberliğinin sergilendiği bir bayramdır. Silvan ve çevresinde kutlanan Bahar Bayramının tarihçesi Mervanilere kadar gitmekte. O dönemde Mervanilere başkentlik yapan Silvan'da yüzyıllardır bu gelenek sürdürülmektedir. Silvan ve çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişinin katılımıyla bu gelenek her yıl kutlanmaktadır" dedi.

Bahar bayramının Silvan halkı için bir coşku olduğunu söyleyen Kamil Çimen de, şöyle konuştu: "Gülan (Bahar) Bayramı, yaklaşık bin 200 yıllık bir gelenek haline gelmiş bayramdır. Geçmiş yıllardan beri yöremizde yaşayan aileler bu bayramı, park ve bahçelere giderek yöresel yemekler ve çeşitli etkinlikler yaparak kutlamaktadır. Halkın kenetlenerek birlik ve beraberliğinin sergilendiği bir bayramdır. Özelikle festival havasında geçen bayram, halkın moral kaynağıdır."

SİLVAN'DA, BİN 200 YILLIK BAHAR GELENEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 12:56:03
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?