18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

10 kişilik aile bir odada yaşıyor

TEK GÖZ ODADA 10 KİŞİ YAŞIYOR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Kepolu köyünde Kutbettin ve Azize Yavuz çifti 8 çocuklarıyla tek göz odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Anne Azize Yavuz, hiçbir sosyal güvencelerinin bulunmadığını belirterek, "Eşim çalışmıyor. Çocuklarım 2 yıl öncesine kadar aldığımız öğrenci yardımıyla okutabiliyordum. Yardımlar kesilince çocukları okutmak bizi çok zorluyor. Hiçbir sağlık güvencemiz yok. Çocuklarım hastalanıyor doktora gidemiyoruz. Herkesin yeşil kartı varken bizim neden yok" diye dert yandı.

Baba Kutbettin Yavuz, "Benim adıma 190 dönüm arazi var. Bu arazi benim ve 6 kardeşimin. Her birimize 20 dönüm düşüyor. Bu arazi yüzünden çocuklarımın eğitim yardımları kesildi. Arazinin ancak 20 dönümünden yararlanabiliyoruz. Bu da bizim geçinmemizi sağlamıyor. Yeşil kart başvurusunda bulunduk, başvurumu kabul etmediler. 8 tane çocuğum var çok zor durumdayız. Çocuklarım böyle giderse okulu bırakmak zorunda kalacaklar. Devletten yardım elini bekliyoruz" dedi.

TEK GÖZ ODADA 10 KİŞİ YAŞIYOR
TEK GÖZ ODADA 10 KİŞİ YAŞIYOR
TEK GÖZ ODADA 10 KİŞİ YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 12:49:03
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 20:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?