26
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

32 kişilik işe 113 başvuru

SİLVAN'DA 32 GEÇİCİ İŞCİ KONTENJANI İÇİN 113 KİŞİ BAŞVURDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde İşkur'un geçici hizmetli olarak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde işe alacağı 32 geçici işci kontenjanı için 113 kişi başvurdu.

İşkur Diyarbakır İl Müdürlüğü ve Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ile düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Silvan'da ilk ve orta dereceli okullarda geçici olarak çalıştırılacak 32 kişilik kontenjan için 113 kişi başvurdu. İŞKUR, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin birlikte gerçekleştirdikleri Toplum Yararına Çalışma Projesi, işsiz vatandaşları il ve ilçelerdeki okullarda geçici hizmetli olarak istihdam etmeyi amaçlıyor. Bu proje kapsamında projeye katılmak

isteyenlerin başvuruları İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Silvan Kaymakamlığı toplantı salonunda kabul edildi. Projede Silvan'a ayrılan 32 kişilik kontenjan için toplam 113 kişi başvururken, İŞKUR yetkililerinin yaptığı bilgilendirmede bu projeden yararlanabilecek vatandaşların yeşilkart dahil hiçbir sosyal güvencelerinin olmaması şartı arandığı ve projeye başvuran yeşil kart sahiplerinin işe alınmaları için yeşil kartlarını iptal etmeleri gerektiği dile getirildi. İŞKUR Diyarbakır İl

Müdürlüğü personeli Seher Yegül yaptığı açıklamada, ''Silvan'da 32 kişinin bu proje kapsamında asgari ücretle sigortalı olarak geçici istihdamı sağlanacaktır. Proje kapsamında sigortalı olanlar, yeşil kartlı olanlar gibi gelir getirici bir işte çalışanlar yararlanamayacaktır. İşe alınacaklar 2009-2010 eğitim-öğretim sezonunun sonuna kadar çalışabilecekler'' dedi.

Projeye başvuran 113 kişi arasında çoğu genç yaşta olan birkaç kadının da olması dikkat çekti. Lise mezunu olan ve 5 çocuğu bulunan Eşref Tekin isimli vatandaş ise çocuklarının geçici de olsa bir işe yerleşmesi için umutla beklediğini belirterek diğer vatandaşlar gibi geçim derdi çektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 10:37:02
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 11:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?