19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Açık Kürsü Toplantısı'na ilgi büyüktü

Silvan Kaymakamlığı Açık Kürsü Toplantısı’nda, ilçenin sorunları masaya yatırılarak, çözüm yolları tartışıldı. Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Beyru, "Silvan, büyük bir köy görünümüne bürünmüş. Bu tarihi ilçemizi bu görüntüsünden kurtarıp, ilçemize bir kent görüntüsü kazandırmalıyız" dedi.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ile Belediye Başkanı Fikret Kaya’nın ortaklaşa düzenledikleri Açık Kürsü Toplantısı, Silvan Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Silvan Kaymakamı Veysel Beyru’nun başkanlık ettiği toplantıya, Diyarbakır İl Genel Meclis üyeleri, Silvan Gönüllüleri, ilçe daire amirleri, kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok az sayıda muhtar katıldı. Kaymakam Beyru, birlik ve beraberlik içerisinde sorunların üstesinden geleceklerini belirterek, bunun için tüm kuruluşların gereken çalışmayı yapacağını ve herkesin müsterih olmasını istedi. Gerçekleştirilen Açık Kürsü Toplantısı’nda kurum amirleri ve dernek temsilcileri sorunları açık bir şekilde ifade ederek, çözüm konusunda birlik ve beraberliğin sağlanması ve toplantıda alınan kararların masa başında kalmaması istendi.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, toplantısız ve projesiz hiçbir şeyin yapılmayacağını ifade ederek, "Ortada bir üretimsizlik var. Sağlık, eğitim, şehircilik, işsizlik, ekonomi ve birçok sorunun yaşandığı bir ortamdayız. Burada ortak projeler çıkarıp bu olumsuzlukları ortadan kaldırabiliriz. Bu toplantı burada kalmamalı. Bir an önce projelerimizi hayata geçirmeliyiz" diye konuştu.
Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ise çiftçilik, turizm, hayvancılık, sağlık ve eğitim konularında çalışma grupları oluşturup, tüm sivil toplum örgütleri ve eğitim gönüllülerini bir araya getirerek, bu konuda olumlu adımlar atılacağını ve yapılacak bir toplantı ile görev bölümü yapılacağını söyledi. Kaymakam Beyru, ilçenin bakımsız görüntüsünü ortadan kaldırmak adına çalışmalar yapılması gerektiğini kaydederek, "Silvan, büyük bir köy görünümüne bürünmüş. Bu tarihi ilçemizi bu görüntüsünden kurtarıp, ilçemize bir kent görüntüsü kazandırmalıyız" şeklinde konuştu.

silvan
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 09:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?