17
Mayıs
2024
Cuma
SİLVAN - DİYARBAKIR

'Adalet İstiyoruz' dizi filmin çekimleri Silvan'da başladı

Özel bir televizyon kanalında 3 ay sonra yayınlanmaya başlanacak olan "Adalet İstiyoruz" isimli 13 bölümlük dizi filmin çekimleri, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde başladı. Dizinin başrol oyuncusu ve yönetmeni Selami Akkoç, yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ve dizinin reyting patlaması yapacağını söyledi.

Başrol oyunculuğunu ve yönetmenliğini Selami Akkoç’un yaptığı "Adalet İstiyoruz" filminin çekimlerine, Silvan İlçesi’nde başlandı. Filmin başrol oyuncularından Selami Akkoç, filmden umutlu olduğunu belirterek, "Güneydoğu’da çalışmalara başlamamızın amacı yıllardır ihmal edilen bölgenin tanıtımını yapmaktır. Burada çalışmalarımızın ilkine başladık ve bu diziye kilitlendik. Çekimler çok iyi gidiyor. Eminim film gösterime başladığı haftadan itibaren reyting patlaması yapacak. Bugüne kadar, Güneydoğu bölgesi hakkında çekilen filmlerin senaristlerinin, güneydoğu halkını öcü olarak lanse etmeleri, bölgeye istenilen önemi vermemiştir. Ben ve ekibim bu kemikleşen mantığı eriterek, daha güzel şeyler yapıp güneydoğunun aynası olacağız. Daha önce senaristler tarafından çekilen vurdum, kırdım ve çöplük manzaraları bölge insanı rencide edilmiştir. Vurdum kırdılar değil, güneydoğunun sıcak insanlarını, kültürünü, geleneğini ve en önemlisi tarihini dünyaya yansıtmak ve tanıtmak için vesile olacağız" şeklinde konuştu.

13 bölümden oluşan "Adalet İstiyoruz" isimli dizi filmin çekimleri dışında bugüne kadar 68 başrol ve karakterde oynayan Selami Akkoç, bayramdan sonra çekimlere Cüneyt Arkın ve İzzet Yıldızhan’ın da dahil olacağını söyleyerek, "Doğal olarak biz bir başlangıç yaptık. Bundan böyle inanıyorum ki Silvan yönetmenlerin ve senaristlerin yeni gözdesi haline gelecektir" dedi.

SİLVAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 15:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mevlüt erker IP: 85.101.244.xxx Tarih : 31.07.2006 14:10:51
cok güzel bir organızyon size bu calişmanızdan kutlar ve başirılar dilerım