20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Aram Tigan konser verdi

55 yıldır ülkesinden ayrı yaşayan Suriye asıllı ünlü Kürt sanatçı Aram Tigran Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde vatandaşların yoğun talebi üzerine konser verdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kültür Sanat Festivali'ne katılmak için 1 ay önce Diyarbakır'a gelen ünlü sanatçı Aram Tigran, tarihi ve turistlik mekanları incelemek için gittiği Silvan ilçesinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Yöre halkından gelen yoğun talep üzerine cümbüşünü eline alan 74 yaşındaki sanatçı, Kültür Kafe bahçesinde kendisini görmeye gelen hayranlarına, Kürtçe ve Ermenice şarkılar seslendirdi. Daha sonra Silvan ilçesindeki tarihi mekanları gezen Tigran, "Bugün medeniyetin beşiğindeyim. Mezopotamya'nın coğrafyasında bulunan her kalıntı birer tarihtir. Bu tarihe hiç sahip çıkılmamış. Silvan'da olmaktan mutluyum" dedi.


Suriye'nin Kamışlı kentinde doğan ve bugün Atina'da yaşayan cümbüşün 74 yaşındaki ustası Aram Tigran, Arapça, Ermenice, Türkçe, Kürtçe ve Yunanca şarkılar seslendiriyor.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 10:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?