18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Atatürk'ün Silvan'a gelişinin 88. yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Silvan'a gelişinin 88. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Atatürk'ün 14 Nisan 1916 yılında Silvan'a gelişinin 88. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, İstiklal Marşı okunması ile başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 27 Şubat 1916'da Edirne'den ayrılarak 14 Nisan 1916'da Silvan'a gelişinin yıldönümü etkinliklerine Gazi Caddesi Hükümet Konağı önünde yapılan kutlamalarla devam edildi. Atatürk'ün Silvan'a gelişini sembolize eden bayrak iki öğrenci tarafından İlçe Kaymakamı Ahmet Çınar'a teslim edildi.
Törene Silvan Kaymakamı Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Fikret Kaya, Garnizon Komutanı Yusuf Burhan Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Rasim Karakullukçu, Emniyet Müdürü Hakan Aydı ile çok sayıda daire amirleri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Silvan Alay Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Atilla Güçlüoğlu tarafından Atatürk'ün askeri kişiliği ile ilgili bir konuşa yaptı. Daha sonra folklor gösterilerine geçildi.
İlçe Kaymakamı Ahmet Çınar ve beraberindekiler, Atatürk'ün 14 Nisan 1916'da Silvan'da 16. Kolordu Komutanlığı sırasında kaldığı ev ile çadır kurduğu yer ziyaret edildi.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 22:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?