19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Bakan Mumcu'dan Silvan'a restorasyon sözü

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde partisinin adayı için oy isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, ilçedeki tarihi mekanların en kısa zamanda restore edileceğini söyledi.
Bakan Erkan Mumcu, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde önce Selahattin-i Eyyüb-i Camii'ni gezdi. Burada DEHAP'lı Belediye Başkanı Zeki Çelik tarafından karşılanan Bakan Mumcu, caminin mimarisine hayran kaldığını ifade etti. Daha sonra Diyarbakır AK Parti Milletvekili İhsan Arslan ile birlikte AK Parti Belediye Başkan Adayı Yaşar Geçeroğlu'nun seçim bürosuna giden Erkan Mumcu, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.
Erkan Mumcu, daha sonra tarihi Malabadi Köprüsü'ne giderek incelemelerde bulundu. Burada Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi ile birlikte davul-zurna eşliğinde bir süre halay çeken Bakan Mumcu, Silvan'da bulunan tarihi mekanların en kısa zamanda restore edileceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, belediye başkan adayı Yaşar Geçeroğlu'na destek amacıyla geldiği Silvan'da odun sobasında bir süre ısındı. Odun sobasının yanında oturan Bakan Mumcu, sigarasını sobadaki ateşle yaktı.
Bir süre partililerle görüşen Bakan Mumcu, karayoluyla Diyarbakır'a geçti.
İHSAN YILMAZ - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 21:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?