18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Başkan'dan halka temizlik çağrısı

Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi ekipleri, şehrin değişik yerlerinde sokak aralarına atılan moloz ve çöpleri temizleme çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Fikret Kaya gözetiminde ekipler, ilçeyi moloz, çöp ve çamurlardan temizliyor. Göreve başladıkları tarihten itibaren temizliğe büyük bir önem verdiklerini belirten Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, halkın da duyarlılık göstererek, kendi şehrinin, mahallesinin ve sokağının temiz olması için gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Baharın gelmesiyle birlikte temiz ve yeşil bir çevre oluşturacaklarını, halkın da kendilerine destek vermesi gerektiğini ifade eden Kaya, "Ekiplerimiz, her gece şehrin temizliği ile ilgileniyor. Sabahları şehir temiz bir şekilde vatandaşlara hazır hale getiriliyor.

Ancak görülüyor ki, halkımız gereken temizliği göstermeyince sokak aralarında moloz ve çöpler birikiyor. Bu da çirkin görüntülere sebep oluyor. İlk önce halkımız kendi sokağının temizliğinden sorumlu olsun.

Çöpleri poşetlere koyarak çöp toplama merkezlerine bırakmaları, şehrin temizliği konusunda katkı sağlayacaktır. Bu güzel tarihi ilçeyi seven halkımız, onu nasıl görmek istiyorsa, öyle bıraksın" dedi.

Belediye Başkanı Fikret Kaya, Temizlik İşleri Amiri ve Garaj Amirleri ile birlikte çalışma yapan ekiplere personel takviyesi yapacaklarını belirterek, çalışmaların aralıksız süreceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 11:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?