22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLVAN - DİYARBAKIR

Bayanlar göznuru emeklerini sergiledi

Silvan ilçesinde, Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi kursiyerlerinin el işleri ve diktikleri kıyafetler sergilendi.


Japonya Büyükelçiliği, Silvan Kaymakamlığı ile Silvan Belediyesi'nin destekleriyle açılan kursa katılan 21 kadın, 4 aylık eğitim süresince yaptıkları el işlerini sergiledi. Silvan Belediyesi Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi bahçesinde sergilenen ürünler, davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Serginin açılışına Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Fikret Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Kerem Duruk, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İstanbul ve diğer illerden getirilerek ilçede satılan ürünlerden daha kaliteli üretim yapıldığını söyleyen Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi sorumlusu Gülay Söker, "Japonya Büyükelçiliği, kaymakamlık ile belediyemiz tarafından desteklenen kadın merkezimizde üretilen giyecek ve el sanatları ürünlerine Silvanlı esnafın sahip çıkmasını istiyoruz. Bu ürünler hem turistlere yönelik hem de bölge insanın rahatlıkla kullanabileceği aksesuar ve giyeceklerdir. Çok güzel bölgesel kıyafetler ve boncuk işlemeli aksesuarlarımız mevcuttur. Ürünlerimiz hazır, pazarımız yok" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 16:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih gül IP: 88.229.52.xxx Tarih : 3.10.2007 10:08:17

hanım kardeşrerimizin göstermiş oldukları elemeği göznürü takıları gerçekten gerçek anlamıyla bir sannattır ellerine gözlerine sağlık yanlız devamını bekliyoruz saygılarımla gülkardeşler