22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLVAN - DİYARBAKIR

Çok sayıda motosiklete el kondu

Silvan ilçesinde trafik polislerince yapılan denetimlerde, ruhsatı ve sürücü belgesi bulunmayan çok sayıda sürücünün motosikletine el konuldu.


İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karabehlül Bey, Azizioğlu, Atatürk ve Gazi caddelerinde asfalt çalışmalarının bitmesiyle sayıları artan motosikletlere yönelik denetim yaptı. Şehir merkezinde eş zamanlı olarak birçok kavşak ve ara sokakta yapılan uygulamalarda motosiklet sürücüleri kask takmaları konusunda uyarılırken, ruhsatı ve sürücü belgesi bulunmayan 10 sürücünün motosikletine el konularak cezai işlem uygulandı. Araçlar polis tarafından bir kamyonete yüklenerek İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'ne götürülürken, motosiklet sürücüleri adli mercilere sevk edildi.


Silvan Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, tescilsiz motosikletlere göz açtırılmayacağını belirterek, "Motosiklet alan kişilerin Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne tescil yaptırması gerekiyor. Bunu ben değil, yasalar emrediyor. Tescilsiz motosikletin veya aracın trafiğe çıkması yasal olarak mümkün değil. Kimsenin vatandaşı rahatsız etmeye hakkı yok. Motosiklet sürücülerinin bu konuya da dikkat etmesi gerekiyor. Gazi ve diğer ana caddelerde trafiği olumsuz etkileyen, özelikle hatalı park ve hız yapan araç sürücüleri teknik cihazlarla tespit edilecek. Tespit edilen araç sürücüleri hakkında yasal işlem yapılacaktır. Daha modern, daha güzel bir Silvan için halkımızdan aldığım güç ve destekle çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?