23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLVAN - DİYARBAKIR

Devlet yardımı çekilmez çile oldu

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde okuyan öğrenciler, devlet tarafından yapılan eğitim yardımını almak için Ziraat Bankası banka önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kuyruklarda kendilerine sıra gelmesini bekleyen öğrenciler, bu duruma isyan ediyor.

Vatandaşlar, Silvan Ziraat Bankası’nda personel yetersizliği nedeniyle işlemlerini sağlıklı şekilde yapamadıklarını ve bu nedenle devamlı sıkıntı yaşadıklarını ileri sürerek, her maaş dağıtımında adeta çile çektiklerini söylediler. İsmini vermek istemeyen bir esnaf, Silvan’da özel bankaların da açılmasını istediklerini belirterek, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı:

"Eskiden Silvan’da 7 banka vardı. Maalesef şu anda sadece Ziraat Bankası var ve bu banka da ihtiyaca cevap verememektedir. Ziraat Bankası’nda emekli, dul, yetim, fakirlik, yaşlılık, öğrenci, işçi ve memur maaşları verilmektedir. Her seferinde bu kuyruklar oluşuyor. Biz esnaflar da bankada günlerce sıra beklemek zorunda kalıyoruz. İlçemizde 21 bin öğrenci var ve bunların yüzde 80’i maddi durumu düşük öğrencilerdir. Öğrencilere yapılan ödemeler günlerce sürüyor. Yetkililer, bu duruma çözüm bulsunlar. Bu maaşlar, okullarda dağıtılabilir. Okul yönetimi, isim listesine göre maaşları dağıtırsa ve bankada da personel sıkıntısı giderilirse, ilçe halkı için büyük kolaylık olacak. Silvan’a özel bankaların da gelmesini istiyoruz. Silvan’ın potansiyeli yüksektir."

Kuyrukta bekleyen öğrenciler ise yetkililere seslenerek, "Geleceğimizin gençleri diyerek bizlerle övünenler, bizi bu kuyruklarda görürken ne düşünüyorlar? Biz AB’ye böyle mi gireceğiz? Neden bu bankaya yeterli sayıda memur gönderilmiyor" şeklinde konuştular.

Banka yetkilileri, öğle paydosu bile yapmadıklarını belirterek, kayıtların bitimine 2 gün kaldığını ve 1 günde 2 bin 500 öğrencinin işlemini yaptıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 22:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?