19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Diyarbakır: silvanlı çiftçilere kütüphane

Silvan İlçe Tarım Müdürlüğü, çiftçileri eğitmek için Avrupa standartlarında tarım kütüphanesini faaliyete soktu. İlçe Tarım Müdürlüğü’nde açılan kütüphanede, çiftçilere yönelik teorik eğitimin ve görsel eğitimin birarada verileceği belirtildi. Tarım Kütüphanesi’nde çiftçilere tarım ve hayvancılıkla ilgili yüzlerce kitap sunulacağı kaydedildi.


Silvan Kaymakamı Ahmet Çınar, tarım kütüphanesinde çiftçilerin çiftçilik konusunda yararlanabileceği tüm kaynakların mevcut olduğunu belirterek, "Kurumlarımıza tahsis ettiğimiz bu odalar, amaç dışında kullanılmasın. Sigara odası olarak kullanılan odalar, kütüphane veya çalışma odalarına dönüştürülsün. Tarım Müdürlüğü, bunları değerlendirerek çiftçilerimiz için modern bir kütüphane oluşturdu. Bu, ilçemiz adına sevindiricidir" dedi.


İlçe Tarım Müdürü Dursun Yanlıç ise ilçenin ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu, ancak bilinçli tarım yapılmadığı için çiftçilerin ürünlerinin verimi ve kalitesinin düşük olduğunu kaydetti. Yanlıç, "Oluşturulan tarım kütüphanesiyle birlikte çiftçilerimiz artık dogmatik çiftçilik yapmayacak. Çiftçilerimiz bu kütüphaneden alacakları eğitimle, bundan sonra dünyada ve ülkemizdeki en son tarımın nasıl yapıldığını görsel olarak görecekler. Kendi tarlalarında artık modern tarımı uygulayacaklar" diye konuştu.
Kütüphanenin açılışını, Silvan Kaymakamı Ahmet Çınar ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan birlikte yaptı.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 21:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?