18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Duble yola az kaldı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Diyarbakır-Silvan Karayolu’nda yapılacak duble yol çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık ile Karayolları 9. Bölge Müdürü Abdullah Sabaz, Diyarbakır-Silvan Karayolu’nda incelemelerde bulundu. Daha sonra, 9. Bölge Müdürü Abdullah Sabaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahfus Tutşi ve Silvan Belediyesi Başkanı Fikret Kaya ile birlikte Kaymakam Veysel Beyru’yu makamında ziyaret eden Uyanık, burada çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Uyanık, 2005 yılı sonunda duble yol çalışmalarının tamamlanacağını açıkladı. 2 günden beri Silvan İlçesi’nde vatandaşların sorunlarını dinlediğini belirten Uyanık, ilçeye hizmet yapmanın uğraşı içerisinde olduğunu belirtti.

Milletvekili Fehmi Uyanık, Diyarbakır- Silvan Karayolu’nda yıllardır hiçbir çalışmanın yapılmadığını ifade ederek, "Bu yolda, üzücü kazalar meydana gelmektedir. Memleketim Silvan’a vefa borcum var. Buraya hizmet etmek boynumun borcu. Silvan’a yönelik, değişik alanlarda da girişimlerimiz olmaktadır. Bugün Karayolları 9. Bölge Müdürümüz Abdullah Sabaz ile birlikte incelemelerde bulunduk. Silvan-Diyarbakır istikametine doğru 5 kilometre, Diyarbakır-Silvan istikametine doğru ise 14 kilometre olmak üzere, toplam 19 kilometre duble yol çalışması yapılacaktır" dedi.

Bölge Müdürü Sabaz, duble yol çalışmalarının 2005 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, "Diyarbakır-Silvan Karayolu’nun belirli noktalarında yapacağımız duble yol çalışmalarını, kendi imkanlarımızla yürüteceğiz. Çalışmalara hava koşullarının iyileşmesiyle birlikte başlayacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Bölge Müdürü Sabaz ve Kaymakam Beyru ile birlikte grup köy yollarında incelemelerde bulunmak üzere ilçeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 15:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Emin SÖKER IP: 85.97.239.xxx Tarih : 1.04.2005 16:22:02
Sayın milletvekilimize teşekkür ederiz. Ancak çalışmalar başlamadan inanın bu yolun yapılacağına inanmıyorum. Kaç seneden beridir keşif çalışmaları yapılıp bitmiş ancak herhangi bir çalışma göremedik. En azından başlamakta bir bakıma amacın ne olduğu görülür. saygılarımla...