18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Esnaf çile küpü

Silvan'da sıkıntılı günler yaşayan esnaf, ucuza satış yaptıkları halde yine de sonuç alamadıklarını söyledi. Ekonomik ve sosyal bakımdan sıkıntılı günler yaşayan Silvan esnafı, satışların durgunluğu sebebiyle şikayetlerini dile getirdi.

Eskisi gibi satış yapamamaktan yakınan esnaflardan Eksport Giyim Sahibi Ruhi Tuğrul, son zamanlarda iş yapamaz duruma geldiklerini ifade ederek, "Böyle giderse dükkanı kapatmayı düşünüyorum" dedi.

8 yıldır konfeksiyon üzerine çalıştığını söyleyen Tuğrul, "Yıllardır yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden mağdur olmuşuz. Sabahın erken saatlerinde açtığımız dükkanımızı yine akşam saatinde siftah yapamadan kapatıyoruz. Kira, elektrik, vergi gibi ödemelerimizin çoğunu yapamıyoruz. Bizim tek derdimiz, evimize ekmek götürebilmek. İşyerinde bulunan eski gazetelerin bulmacalarını çözmekten başka yapacak bir şeyimiz yok" diye dert yandı.

Mehmet Parlak isimli esnaf ise geçmiş dönemlerde ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıdan ilçenin de nasibini aldığını hatırlatarak, "Bu ekonomik sıkıntı, hala yaşanmaktadır. Bir ekmek arası dönerin fiyatı 1 YTL’dir. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız, ucuz yiyeceklere rağbet gösteriyor. Yiyecekler ucuz olmasına rağmen, yine de vatandaşın alım gücü yok. İş olmadığı için biz de gazete okuyup bulmaca çözmekten başka bir şey yapmıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış bir durumdayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 16:21:02
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 16:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?