23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLVAN - DİYARBAKIR

Gelir desteği ödemeleri başladı

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemeleri başladı.

Silvan’da 3 bin 503 çiftçiye yapılacak ödemeler için alfabetik sıralama yapılıyor. Çiftçiye 6 trilyon lira ödeneceğini kaydeden Silvan Ziraat Bankası yetkilileri, günlük ortalama 500 kişiye ödeme yapacaklarını ve ödemelerin 6 gün içerisinde tamamlanacağını belirttiler.

DGD ödemelerini alabilmek için sabahın erken saatlerinde banka önünde uzun kuyruklar oluşturan çiftçiler, "Düzenlemeden dolayı banka yetkililerine teşekkür ediyoruz. Sırası gelen herkes zamanında beklemeden alabiliyor" dediler.

Banka Müdürü Cemal Beştaş, banka önünde oluşan yığılmaların zaman zaman izdihama neden olduğunu belirterek, DGD ödemeleri için hafta sonu da çalıştıklarını ve alfabetik sıraya göre ödeme yaptıklarını söyledi.

Silvan İlçe Tarım Müdürü Dursun Yanlıç, DGD adı altına toplam 3 bin 503 çiftçiye 6 trilyon lira tutarında ödeme yapılacağını ifade ederek, geri kalan ödemenin ise 2006 yılında yapılacağını açıkladı.

Yanlıç, 50 dekar ve üzeri müracaatta bulunan çiftçiye tohum, gübre ve ilaç faturalarını ibraz etme zorunluluğu getirilerek, ek destekleme sağlanacağını belirterek, "2004 yılı pamuk ve mısır prim dosyaları 28 Şubat’ta başlayıp, 31 Mart’ta sona erecek. Bu tarihler arasında müracaatta bulunmayan çiftçilerimizin, daha sonraki başvuruları kabul edilmeyecektir.

Mısır ve pamuk konusunda bu yıl uydudan keşifler yapılmıştır. Mısır’da her bir dönüm için bin kilogram, pamukta ise her bir dönüm için 375 kilogram destekleme sağlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 11:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?