24
Mayıs
2024
Cuma
SİLVAN - DİYARBAKIR

Hanımağa karanfil dağıttı

Silvan'da ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle hanımağa Suna Kepoğlu, köylerdeki kadınları ziyaret ederek çiçek verdi. Hanımağa Suna Kepoğlu, ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle köylerdeki kadınları ziyaret etti.

Kepoğlu, tandır ekmeği yapan, su taşıyan kadınlara karanfil ve gül vererek günlerini kutladı. Kadınların her gün hatırlanması gerektiğini belirten Kepoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle köylerimizde yaşayan kadınları ziyaret edip, onlara günlerini hatırlatmak için çiçek verdim. Kadınlar sadece yılda bir gün değil her gün hatırlanmalı, çünkü çok fedakarlar. Bu yörede gerek ailede gerek iş hayatında olsun, bütün yük kadınların omzuna biniyor. Dolayısıyla kadınlarımıza daha çok değer vermeliyiz" dedi.

Erkeklere de sürekli uyarıda bulunduğunu belirten Kepoğlu, "’Eşlerinize, kız çocuklarınıza gerekli saygıyı gösterin’ Kadın olmamdan dolayı eşleri ile problem yaşayan köylü kadınlar, çekinmeden sorunlarını bana iletebiliyorlar. Ben de çiftleri karşılıklı dinledikten sonra sorunun çözümü için çaba gösteriyorum. Biz kadınlar, geçmişe göre daha iyi şartlarda yaşıyoruz, ama kadınlar daha güzel şeylere layıktır. Kaprisleri boş verip, kadın örgütleriyle her türlü şiddete karşı dayanışma içerisine girmeliyiz. Sorunu ancak bu şekilde çözebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 12:54:19
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 13:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?