18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Harçlıklarını çiçek satarak kazanıyorlar

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde çocuklar, dağ eteklerinden topladıkları nergis çiçeklerini yol kenarında satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklar, havaların ısınmasıyla birlikte dağlardan topladıkları çiçekleri, Silvan-Diyarbakır yolunda satarak hem okul harçlıklarını çıkarıyorlar hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Sattıkları çiçeklerle ailelerine katkı sağladıklarını söyleyen çocuklar, "Baharın gelmesiyle birlikte dağ eteklerinde yetişen nergis çiçeklerini toplamak için hafta sonları köye geliyoruz.

Topladığımız nergisleri yol kenarında satarak, kazandığımız parayı ailelerimize veriyoruz. Bu arada okul harçlığımızı da çıkarmış oluyoruz" dedi.

Öğrenci çocuklar, nergis çiçeğinin bir demetini 1 YTL’den sattıklarını söylediler

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 13:48:15
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 13:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faysal demirel IP: 62.248.1.xxx Tarih : 6.08.2005 14:34:38
halk ne kadar aç bır kez daha gozlendı ogrencıler dıger arkadaşları gıbı degil tatile cıkmak ailelerın yoksul oldugu için yol kenarında olumu gozu alarak cıcek satıyorlar ulke adına utanc verıcı 7 yaşında cocuk tatıl gununde calışarak aileye katkı saglıyor ltf bu yoksuluga bır care bulalım ilgı kurumlara saygılarımla