18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Hastanede hastalar da doktor bekliyor

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde bulunan devlet hastanesinde personel sıkıntısı yüzünden yeterli hizmet verilemezken, eksikliklere rağmen ameliyatlara devam ediliyor. Hastanede göz, dahiliye ve genel cerrahi dışında kalan bölümlerde doktor bulunmuyor.

1 yıl önce Silvan Devlet Hastanesi’ne atanan Başhekim Operatör Dr. Sevda Bakbak, Emekli Sandığı, SSK ve Yeşil Kartlı hastaların gelmesiyle daha büyük sıkıntıların yaşandığını söyleyerek, kendilerini zor günlerin beklediğini ifade etti.

Amaçlarının, bölgeye en iyi hizmeti veren hastaneler arasına girmek olduğunu dile getiren Başhekim Bakbak, "Yıllardır personel sıkıntısı çeken hastanede hala sorunlar devam ediyor. Acil Servis Ünitesi’nin, onarım ve tadilat işlerinin bitmesine rağmen hala faaliyete girmemesi ise büyük sıkıntılara neden oluyor. Sıkıntılarımız büyük. Bu sıkıntılar nasıl aşılır? Hastanemize her branştan 1 uzman doktorunun atanması, acil servis ünitesinin çevre düzenlemesi ve teknik eleman, ebe, hemşire ve pratisyen hekim atanmalarının yapılması halinde daha kaliteli hizmet verebileceğiz" dedi.

Hastanede yaşanan sorunlara rağmen, ameliyatların başarıyla yapıldığını belirten Başhekim Bakbak, göz, dahiliye, genel cerrahi ve kadın doğum hastalarının artık başka illere gitmekten kurtulduklarını söyleyerek, "Hastanemizin birçok sıkıntısı bulunmaktadır. Bizim amacımız, bu sıkıntıları en kısa zamanda gidermek ve bölgenin en başarılı hastaneleri arasında yer almaktır. Hastanemiz bugün özel hastane konumuna gelmiştir. Birçok ameliyatı uzman doktorlar tarafından gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Sevda Bakbak, hasta yoğunluğu nedeniyle hizmette yetersiz kaldıklarını belirterek, personel ve doktor atamaları yapıldığı takdirde bölgenin en başarılı hastanesi olacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 15:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?