17
Haziran
2024
Pazertesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Hollanda'dan eğitime destek

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan R.O.C. Allbeda College Regio Eğitim Merkezi'nden Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne eğitim desteği geldi. 

Yaklaşık 3 gün önce Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan eğitim merkezinden Silvan İlçesi'ne gelen Mustafa Mermi ile Roger Twyford, kaymakam, belediye başkanı ve milli eğitim müdürlüğüyle görüşerek ilçenin eğitim durumu hakkında bilgi aldı. İki kişilik Hollanda heyeti, ilçe merkezi ve köylere bulunan okullardaki eksikliklerin giderilmesi için ön hazırlık çalışmalarının yapıldığını söyledi. Heyeti makamında kabul eden Kaymakam Veysel Beyru da, kaymakamlık ve milli eğitim olarak şehir merkezi ve köylerdeki okulların eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar başlattıklarını bildirdi. Kaymakam Beyru, "Siz bizden ne talep ediyorsanız, biz vermeye hazırız. Eğitim alanında yapılacak çok iş var. Bu eğitim konusunda sizin de bize destek olmanız, bizi ve tüm Silvan halkını mutlu kılacaktır. Kırsal alanlarda kız çocuklarını okula kazandırmak için çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar sonucunda, köylerdeki derslik açığını gidererek okula kazandırdığımız kız çocukları bugün okullarına devam etmektedir. Burada eğitim gören çocuklara desteğinizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" dedi. 

Hollandalı eğitim gönüllüsü Roger Twyford, bir eğitim projesini uygulamaya geçirmek için geldiklerini ifade ederek, "Öncelikle bizi burada kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Hollanda'daki okullarda da Türk öğrencilerimiz var. Oradaki ve buradaki eğitim arasında fark var. Eğitim merkezimizin başkanının hazırlanmış olduğu bir proje vardı. Bu proje, eğitime yönelikti. Başkanımız bize bu öneriyi getirince iş arkadaşım Mustafa Mermi, memleketi Silvan'da bu projeyi uygulamayı önerdi, ben de kabul ettim. Bugün eğitime destek projesinin ilk ayağı için buraya geldik. Hollandalı öğrencilerin rahat ettiği o sistemi burada uygulayacağız. Fiziki donanım, araç ve gereçlerle nisan ayında 20 kişilik ekibimizle çalışmalara başlayacağız. En mağdur durumdaki köy okulundan başlayarak çalışmaları sürdüreceğiz. Buradaki okullarla bizim okulları kardeş okul ilan etmek istiyoruz. Buradaki öğrencileri Hollanda'ya götürerek oradaki eğitim koşullarını görmelerini ve bizim öğrencileri buraya getirerek buradaki eğitim şartlarını görmelerini sağlamış olacağız. Şimdi biz buraya ufak bir proje için geldik. Umarım, önümüzdeki süreçte büyük projeler için Silvan'a geleceğiz" diye konuştu. 

Proje sahibi adına gelerek köy okulları ve merkezde bulunan okulları gezdiklerini söyleyen Roger Twyford, "Okul bahçelerindeki bayrak direklerinde bulunan bayrakların toz duman içinde ve küçük olduğunu gördük. Ülkenize saygısızlık olmazsa bayrakları da biz alacağız" dedi. Buraya gelecek heyetin iletişim sorunu yaşamaması için çok iyi İngilizce bilen tercümana ihtiyaç olduğunu dile getiren Hollandalı Twyford, "Tercüman bulamazsak, biz Türkçe öğreneceğiz" ifadelerini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 13:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyuphan IP: 83.84.51.xxx Tarih : 12.01.2007 20:26:19
cok guzel birsey sehirimize katkida bulunmalari