19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

İşçilerin eylemi devam ediyor

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediyesi’nde çalışan işçiler, işten çıkarılan 131 arkadaşlarının alacaklarının verilmediğini ileri sürerek, belediye önünde ikinci kez eylem yaptı. Belediyenin önünde çocuklarıyla birlikte oturma eylemi yapan yaklaşık 200 belediye işçisi, çocukların ’Okumak İstiyoruz’ sloganı eşliğinde tepkilerini dile getirdi.

Sabahın erken saatlerinde Silvan İlçe Belediyesi önünde toplanan işçiler, emekçiler olarak çocuklarıyla birlikte eylem yapmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi. Eyleme katılan 200 dolayındaki çocuk da, belediyede çalışan babalarının alacaklarını tahsil edememesinin eğitimlerine yansıdığını dile getirdi.

Belediye çalışanı Nuri Elma, eyleme bu kez çocuklarıyla birlikte katıldıklarını belirterek, "Belediye emekçileri olarak gerçekleştirdiğimiz bu eylemimizin nedeni, işçilerin haklarını alamamasıdır. Belediye Başkanı ve sendikamızın temsilcileri arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen eylemde bir protokol imzalandı. Ancak Belediye, bu protokole uymadı ve 131 işçinin işine son verdi. Bu yasal değildir. Yasal olmayan bu uygulama, çocuklarımızın da eğitimine yansıdı. Bu nedenle çocuklarımız okula gitmeyerek, eyleme destek verdi" dedi. Belediye çalışanları olarak hak arayışı ve 131 işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili eylemlerine çocuklarıyla birlikte devam edeceklerini ifade eden işçi Ahmet Taş, "Her bir işçinin belediyeden 10 ile 15 maaş alacağı bulunmaktadır. Kredi kartlarımızın borcunu, çocuklarımızın okul harçlıklarını, kira ve esnaf alacaklarını ödeyemeyecek duruma geldik" diye konuştu.

Öte yandan, eyleme katılan yaklaşık 200 çocuk, ’Hakkımızı İstiyoruz, Biz De Okumak İstiyoruz, Aç Kalmak İstemiyoruz, Babamızın Parası Verilsin’ şeklinde slogan attı. Protesto eyleminde şiir okuyan Asiye Katar adlı çocuk, 2005 yılına umutsuz gireceklerini söyleyerek, "Babamın hakkı verilsin. Ben okula gitmek istiyorum. Neden herkes gibi biz de okumayalım? Babamın hakları verilinceye kadar okula gitmeyeceğiz" dedi.

Silvan Belediyesi önünde yer sofrası sererek, öğle yemeği yiyen işçiler, "Eylemlerimize sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

İHSAN YILMAZ DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?