23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLVAN - DİYARBAKIR

Kaçak elektrik kullanımına hapis

Diyarbakır’ın Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ile birlikte, kaçak elektrik kullananlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceğini söyledi.

Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, kaçak elektrik konusunda Kaymakamlık, jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve TEDAŞ’ın ortaklaşa çalışmalar yaptığını belirterek, yeni TCK’da bu konuda son derece ciddi düzenlemeler getirildiğine dikkat çekti. Başsavcı Bayrakdar, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek olan TCK’da, daha önce kaçak elektrik kullanmaktan sabıkalı kişilerin 2. kez kaçak elektrik kullandığının tespiti halinde kişi hakkında hapis cezası öngörüldüğünü söyledi. Daha önce kaçak elektrik kullananlar hakkında Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını ve yasa gereği hapis cezasının 6 ay ile sınırlı olduğunu hatırlatan Bayrakdar, yeni kanunda artık 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceğini kaydetti.

Yeni kanunun, suç vasfında da değişiklikler içerdiğini belirten Bayraktar, şunları söyledi: "Ayrıca, kaçak elektrik kullanımı konusunda suçun vasfı da değiştirilerek, söz konusu eylem, adli hırsızlıktan nitelikli hırsızlığa dönüştürüldü. Yani, kaçak elektrik kullanmak; bir nevi devletten mal çalmak, afette uğramış birisine yapılan yardım malzemesini çalmak ile eşdeğer konumda diyebiliriz. Kaçak elektrik kullanımı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını öngördüğü gibi; söz konusu kişiler memur iseler memuriyetlerine son verilmesine, işçi iseler iş akitlerinin feshine neden olabilir. Kaçak elektrik kullanımı, halkın ihtiyaç duyduğu elektrik akımında bozukluklar meydana getirmektedir. Birkaç kişinin yaptığı bu hırsızlık bütün toplumu etkiliyor. Dolayısıyla bu edimi, normal şahsa karşı yapılan hırsızlıktan ayrı tutmak gerekiyor."

Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Bayrakdar, kaçak elektrik kullanımına kesinlikle izin verilmeyeceğini vurgulayarak, kaçak kullanıma yardımcı olanlar hakkında da aynı yasal işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 16:34:32
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 14:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ddogan72 IP: 85.101.24.xxx Tarih : 21.04.2005 19:11:41
zaten millet aç perişan , bir de ödeyemeyeceği elektşrk paraları için hacizlik mi olsun, haciz memurları evinede serili yırtık kilimi de alsınsınlar ... devleti böyle zengin etmekte varmış kader de ... öyle olsun ağa beey