22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLVAN - DİYARBAKIR

Kaymakam'dan barış çağrısı

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, bayramların sevgi ve bütünlüğü simgelediğini ifade ederek dargın olanların barışmalarını istedi. Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde Kurban Bayramı, öğretmenevinde düzenlenen programla kutlandı.

Saat 13.00’te başlayan bayram kutlama programına Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Fikret Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Şahin, Milli Eğitim İlçe Müdürü Ali Ok, İlçe Müftüsü Hasan Çağlar, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan, AK Parti ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğretmenevindeki bayramlaşma merasiminin ardından, sırasıyla Devlet Hastanesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cezaevi, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve İlçe Garnizon Komutanlığı ziyaret edildi.

Silvan Devlet Hastanesi ve cezaevine yapılan ziyaretler sırasında kurum yetkililerinden hastalar ve mahkumlar hakkında bilgi alan Kaymakam Veysel Beyru, böyle önemli günlerde hatırlanması gereken kişilerin hasta ve mahkumlar olduğunu belirterek, "Biz bu insanlarımızı asla unutmayacağız. Her fırsatta onları ziyaret edeceğiz" dedi. Bayramların sevgi ve bütünlüğü simgelediğini ifade eden Beyru, aralarında küskünlük bulunanların barışmalarını istedi. Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar da, mahkumların bayramlarını kutlayarak, "Burada misafirimiz olan tüm arkadaşların bayramını kutluyorum. Silvan Kapalı Cezaevimiz’de insanca yaşam olanakları sağlanmıştır. Bu olanakları kader mahkumlarına sağlamak temel görevimizdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 14:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?