22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLVAN - DİYARBAKIR

Kene boğazına yapıştı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir ilköğretim okulu öğrencisini ısıran kene, hastanede yapılan operasyonla alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, Vatan İlköğretim Okulu'nda boynuna kene yapışan Özgür Oğurtan (10), Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencinin boynuna yapışan kene, yapılan operasyonla alındı. Kan örneği alınan öğrenci müşahede altına alınırken, kene ise kavanoza konularak tahlil için Diyarbakır'a gönderildi.
 
Çok korktuğunu söyleyen Özgür Oğurtan ise, "Boğazıma kenenin yapıştığını yanma sonucu hissettim. Kene olduğunu fark edince durumu öğretmenlerime bildirdim. Öğretmenlerim önce ateşime baktı. Daha sonra Silvan Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Burada doktorlar keneyi boynumdan çıkarttı" diye konuştu. 

Silvan Sağlık Grup Başkanı A. Kadir Ekinci, ilçede ilk kez kene vakasıyla karşılaşıldığını belirterek, "Vatan İlköğretim Okulu'nda okuyan Özgür Oğurtan adlı öğrencimiz, okul bahçesinde oynadığı sırada boynunun yandığını hissederek bir şeyin yapıştığını fark ediyor. Hemen öğretmenlerine haber veriyor. Öğretmenleri bunun özerine öğrenciyi alıp Silvan Devlet Hastanesi'ne getiriyor. Doktorlarımız hastamızın boynundaki keneyi operasyonla aldı. Daha sonra da hastamızdan kan örnekleri alındı. Özgür'ün sağlık durumu iyi. 14 gün boyunca kontrol altında tutulacak. Bu tip vakalarda hastada mide bulantısı ve ateş olur. Bu yüzden 2 hafta boyunca bizim gözetimimiz altında olacak. Kene vakasının olduğu bölgede ilaçlamanın yapılması için gerekli yazışmalarımızı yaptık. Keneyi ise incelenmesi için Diyarbakır'a gönderdik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 15:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AGA21 IP: 124.129.97.xxx Tarih : 26.07.2007 09:27:08
küçük kardeşime geçmiş olsun...?